miikolajj Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam mam prośbę. Poszukuję części do mojej megi konkretnie poszukuję łącznika między prawą półośką a skrzynią biegów to jest taki 8-10 cm wałek o średnicy ~6cm i frezie w środku jednakże nie wiem jak nazwać tą część i gdzie ją znaleść. Gdzie byłem zawsze mówiono mi że to skłądowa część skrzyni i nie sprzedają natomiast u mnie mechanik to wyciągnoł bez zadnego ale i kazał mi dokupić bo tam gdzie jeździł też nie mają. Aha skrzynia jest 6 biegowa ( 5 + R) nie wiem czemu ale mnie o to zapytano;) Pomóżcie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Ciekawa sprawa. Mechanik coś wymontował, sam nie wie co na dodatek stwierdził że zepsute i kazał kupić. Skrzynia 5+R to skrzynia pięciobiegowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miikolajj Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Ciekawa sprawa. Mechanik coś wymontował, sam nie wie co na dodatek stwierdził że zepsute i kazał kupić. Skrzynia 5+R to skrzynia pięciobiegowa. Dokłądnie wie co tylko nie wiemy jak to się fachowo nazywa, kazał dokupić bo już się z tym spotkał i wie co się stało ten frez w środku powinien być na całości a od strony półośki jest już całkowiecie gładki. Problemem jest tu roczki 2002 bo na szrotach też ciężko dostać:/ Jakieś RADY?? Jak powiedziałem przez tel na jakimś szrocie że skrzynka jest pieciobiegowa + R to mnie zje*ał że to 6 biegowa także... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Czy chodzi o to co zaznaczyłem na zdjęciu? W Dialogysie nie znalazłem tej części jako oddzielnej, występuje z całą półosią ale to nie znaczy że nie można jej kupić oddzielnie. Policz liczbę zębów w tej tulei i na półosi (czy od strony skrzyni jest tyle samo zębów co od strony półosi) i jedź na wycieczkę po szrotach. Być może dobierzesz od innego silnika. Skrzynia jest pięciobiegowa. Jak Ci specjaliści są tacy superfajni to czemu nie policzyli biegu jałowego? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miikolajj Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 [cięcie] Tak :] Drukne zdjęcie będzie może łatwiej wytłumaczyć :) dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 miikolajj, ja mam akurat 1,9 dCi z 2002 roku, ale to MI i rozwiązanie jest inne (widoczne na załączonym zdjęciu jako numer 5, 6 i 7), więc raczej nie podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miikolajj Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Cięcie Dokładnie ta część, o to mi chodziło :) tylko nigdzie tego dostać nie mogę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 miikolajj, jeszcze raz bo mnie chyba nie zrozumiałeś. Na zdjęciu widać, że są dwa rodzaje tych półosi. Ty potrzebujesz część do tej górnej, ja natomiast w swoim aucie posiadam półoś która jest niżej na zdjęciu. W związku z tym zwróć uwagę podczas poszukiwań, żeby Ci nie wcisnęli półosi od Megane I :) Jak nie możesz znaleźć takiej tulei w sklepie to podjedź do tokarza i poproś o pomoc, powinien coś wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miikolajj Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Cięcie Hmmm numerki widzę;)heheh Nie no chodzi o tą zaznaczoną w kółeczku dokładnie;) :) wiesz tokaża mam w firmie gdzie pracuje ale może być ciężko z tym frezem co by taki znaleźć:) ale już myślę najważniejsze żebym właśnie dostał taki rysunek i widział jak się to fachowo nazywa;) [ Dodano: 2009-09-03, 12:17 ] Część znaleziona, kupiona dzięki za pomoc. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ DO ZAMKNIĘCIA ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Proszę doczytać w regulaminie o zasadach pisania i cytowania postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Część znaleziona, kupiona dzięki za pomoc. Jak możesz to pochwal się gdzie kupiłeś i za ile, tak dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi