kammat Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam!!! wiem że do zimy jeszcze kawał czasu ,ale powoli rozglądam sę za felgami stalowymi do nowego renault megan3.Dzwoniąc dzisiaj do ASO w sprawie zakupu takich felg zaproponowano mi kosmiczna cenę 270zł za szt(felga 15 cali),może króryś z forumowiczów zna sklep iternetowy gdzie można zakupić takie felgi w rozsądnej cenie!pozdrawiam [cytat: Jak należy pisać wiadomości (i pozostałe informacje zamieszczane na forum): 1. Użytkowników uprasza się o umieszczanie swoich tematów w odpowiednich działach i wpisywanie w tytule tematu rzeczowej, zwięzłej informacji, o której mowa w treści. Ogólne tytuły w stylu "problem...", "pomocy!", itp. są błędne. za niezastosowanie się do postanowień regulaminu zostajesz ukarany :) :) post przenoszę do odpowiedniego działu] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Nowe ? to nie jest taka kosmiczna cena ... dlatego do poprzednich samochodow kupowalem na zime aluminiowe felgi, nowe jak najprostsze wzorem i cenowo niskie... wyglad o niebo lepszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 ok.a wiesz może jaki jest rozmiar otworu centrującego i jakie jest ET do felg o rozmiarze 15cali?z tego co się dowiedziałem to tylko to że rozstaw śrub do nowej meganki to chyba 5X108? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 5x114.4 ET moze byc w przedziale 37-45 z tego co sie dowiedzialem a otwor centrujacy to chyba 66,1 Jak ktos jest pewny niech mnie poprawi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 czy napewno ten rozstaw 5x114.4 bo np .na allego znalazłem oryginalne felgi w rozmiarze 16 i 17cali z rozstawem 5X108 ? przypuszczam ,że rozstaw śrub w 15-stkach jest taki sam? link do felg:http://moto.allegro.pl/item721100164_felga_renault_megane_iii.html i jeszcze jedna :http://moto.allegro.pl/item720051672_renault_megane_iii_laguna_ii_nowy_model.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 W nowym megane masz 5x114.3 Wejdziesz na byle jaki konfigurator felg np: http://www.felgi.pl/felga/250,2269/felgi_a..._1_6_2009.htmlx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 czy napewno ten rozstaw 5x114.4 wkradl sie blad :) dzieki deeper :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasior0 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Zanim kupisz sparawdź czy 15 będą dobre. U mnie 15 nie wejdzie na przód ( duże tarcze hamulcowe). Jestem skazany na 16, a to wyjdzie jeszcze drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 z tego co wyczytałem to charakterystyce technicznej nowego renault megan wszędzie pisze że tarcze mają jednakowy rozmiar tzn.przód tarcze wentylowane 280mm, nie wiem tylko jak to się ma do Twojej wersji 180TCE? może w tym modelu są większe i dlatego 15-stki nie będąpasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasior0 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 W mojej Megane tarcze napewno nie są jednakowe. Widać to na pierwszy rzut oka, bez mierzenia. 15 nie pasują na pewno, bo osobiście je przymierzałem. Na tył wchodzą , a z przodu nie mieści się zacisk hamulca. Brakuje jakiś 3 mm. EDIT: Dokopałem sie do danych technicznych dla wersji z silnikiem TCE180 - przód - tarcze wentylowane - 296mm - tył - tarcze pełne - 260mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 - otwór centrujący to na pewno 66,1 - rozstaw śrub 5x114,3 - wszystkie wersje oprócz 2.0 16v 180 TCE i 2.0 dci 160 FAP mają tarcze przód 280 (tarczowe wentylowane) tył 260 (tarczowe pełne) - 2.0 16 180 TCE i 2.0 dCI 160 FAP mają tarcze przód 296 (tarczowe wentylowane( tył 260 (tarczowe pełne) czyli do tych wersji muszą być większe felgi do pozostałych mieszczą się 15''- wiem bo do swojego kupowałem Dezent V 6,5J15'', 5x114,3, 66,1, ET 45, a poza tym w wyszukiwarce felg ALCAR można sprawdzić czy dana felga pasuje do naszych MEGI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glenn Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 znalazlem na allegro taka aukcje: http://www.allegro.pl/item726939231_renual...jx16_et_42.html cena wydaje sie ok, chyba się skuszę i bede mial temat z glowy. Pzdr Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civic Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Moim zdaniem nie opłaca się kupowac felg stalowych , alu wyjda niewiele drożej a efekt wizualny o niebo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glenn Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 hmm, moze i masz racje. Poszukam jakichs normalnych stalowek, byle nie chinczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MADEJ Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Witam Wiem, ze muszą być 16x6,5, a oponki 205/55 R16. Czy wie ktoś jakie jest odsadzenie przy takich stalówkach i rozstaw śrub dla Megane III? Pozdrawiam Jak już piszesz bez pl znaków to choć innych literek nie zjadaj Regulamin forum jasno mówi o zasadach pisowni na forum - zapoznaj się jednak z nim Samo kliknięcie akceptacji nie wystarcza Posty piszemy w odpowiednich działach a nie gdzie popadnie - przenoszę. Zgodnie z regulaminem - opcja :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi