Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wopa Opublikowano 4 Września 2009 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Załączam rysunki jak rozmontować klamki w drzwiach przednich. 1. Wyjąć zaślepkę w bocznej krawedzi drzwi 2. Widoczną blaszkę podciagnąc do siebie (np twardym drutem zagietym na końcu) 3. Wyjąć element klamki ( w lewych drzwiach bedzie to element z tzw. bębenkiem. w prawych bez bębenka) Uważać na wyciaganie bębenka gdyz ma on wyprowadzenie na otwarcie zamka. 5. Wysunąć całą klamkę w kierunku tyłu samochodu. 6. Wyjąć klamkę od strony zamka 7. Nie próbować wyciagać "na siłe" klamki od przeciwnej strony, bo grozi to urwaniem przewodów 8. Od strony przewodów odczepić trójkątny plastik 9. Odkręcic srubkę (pod plastikiem) 10. Wyjąć wewnetrzną część klamki odchylając ją od kierunku śrubki, a jak dojdzie się do końca to wysunąć odgiętą wewnętrzną cześć klamki w kierunku śrubki... i mamy wszystko na wierzchu. Tylne drzwi są takie same z pewną różnicą: 1. Otwór z zaślepką na bocznej krawedzi drzwi jest nieco wyżej 2. Blaszka jest głęboko (może być za przewodami i trzeba je rozchylić by przypadkowo nie urwać!) 3. Blaszka jest nad zamkiem i pociąga sie ja także do siebie aby odbezpieczyć blokadę wysuwanego elementu. 4. Zablokowywuje się zamek popychając blaszkę wgłąb. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Proszę przerobić na pdf-a i podesłać do admina w celu dołączenia do download. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 dzisiaj wymieniłem przody i gra jak talala, ale gorzej z tyłem, nie mogę przez ten otwór odbezpieczyć tej blokady, dupa blada :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 w tylnych jest odwrotnie ten dzyndzelek - ja za pierwszym razem chyba z 30 min sie meczylem zanim go pociagnalem do siebie - potem zrobilem sobie taki sprytny haczyk z drutu (a konkretnie sie wkurzylem i wygiąłem pensete) i wyjmuje tylni zamek w 3 minuty :) Powodzenia i cirpliwosci zycze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 ok. uporałem się z tym już, wszystkie klamki działają. Gdyby nie manual to byłbym 500 w plecy bo tyle w serwisie chcą za wymianę :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Rozebranie mikrowłącznika w klamkach: http://megane.com.pl/megane-ii-phi-hands-free-vt976,90.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 wopa, ja to sie w tym juz specjalizuje, wymieniam po 40 za sztuke B) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hohnerl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 ok. uporałem się z tym już, wszystkie klamki działają. Gdyby nie manual to byłbym 500 w plecy bo tyle w serwisie chcą za wymianę :) Kolego.., a jak wyciągnąłeś ten bolec w mechanizmie klamki. Nie mam pomysłu jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Rozebranie i wymiana mikrowyłączników: http://megane.com.pl/topic/976-hands-free/page__st__105 Powtórzyłem informację, gdyż z poprzedniej trzeba było szukać po stronach. Rysunki znajdują się na stronie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi