kirek Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Mam problem z elektrycznymi szybami. Chodzi o tylną szybę po stronie kierowcy. Naciśnięcie lub pociągnięcie przycisku sterowania w drzwiach przy kierowcy powoduje zawsze jej opuszczenie, a naciśnięcie lub pociągnięcie przycisku w tylnych lewych drzwiach zawsze powoduje jej zamknięcie. Co może być przyczyną? Może ktoś spotkał się z podobnym problemem. W ASO stwierdzili że to awaria komputera sterującego szybami, a jego cen ato około 1500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metrus Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 napewno nie jest to komputer!!!! nie daj się zrobić w balona!!!nie ma komputera do sterowania szyb Na pewno podnośnik szyb masz dobry bo z tego co piszesz szyba się podnosi i opuszcza, fakt z różnych przycisków ale działa w obie strony więc możesz podnośnik wyeliminować problem jest jedynie z sygnałem jaki dochodzi do silnika podnośnika szyb więc na 1 miejscu 1 sprawdź przyciski w drzwiach od kierowcy podmień z innego auta tylko do sterowania tylńimi szybami jak to nie pomorze 2 podmień przycisk tylnego okna, zamień go z prawych drzwi, w najgorszym przypadku może być problem z wiązką elektryczna w drzwiach któraś z wtyczek mogła zamoknąć zwykle problemem są przyciski do sterowania szybami napisz jak się powiodło [ Dodano: 2009-09-24, 01:10 ] a i jeszcze jedno gdyby się nie udało i zwątpisz żeby pojechać do ASO delikatnie jakimś małym śrubokrętem zrób zadrapanie o którym będziesz wiedział tylko ty na przyciskach że jak wrazie wymieną ci ten (nieistniejący komputer) nie było tak że wymienili przyciski i zgarneli 1500zł, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirek Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 W ASO twierdzili że zamieniali wiązki i nie pomagało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_kol Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam, Je niestety w swojej MII mam takze tai sam problem. niezaleznie w jaki sposob naciskam przycisk opuszczania czy zamykania szyb (od kierowcy) to za kazdym razem idzie w dol. Za cholere nie jestem w stanie jej przyuczyc. Zamykajc drzwi karta, szyba idzie w gore wiec stawiam na przelacznik wewnetrzny do szyb. Pojade dzisiaj do Dyszkiewicza i dam znac co oni wymyslili. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGII Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Problem z szybami to standard w Megane II ja mam 3D i z szybą od str pasażera miałem już 2 krotny problem, początkowo auto było na gwarancji, za drugim razem musiałem wymienic prowadnice z linkami ponieważ linka się zaplątała w silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 MGII, Rozumiem twój bul :evil: miałem to samo, za 1 linka się wplątała, niestety robiłem sam w garażu, gwarancji już nie ma :-/ za 2 razem w silniku ten kołowrotek który nakręca linkę pękł co się okazuje to jest plastikowe, jak można takie elementy robić plastikowe :evil: aż mnie ku... strzeliła, bo nad 1 się tak namęczyłem... :evil: I teraz moja rada, polecam to każdemu który ma taki problem B) Dużo szukałem, gadałem itp i znalazłem rozwiązanie B) Te silniki Renault są bardzo słabe i do du... miedzy innymi przez takie plastikowe kołowrotki :roll: Rozwiązane Silnik z takimi samymi zaczepami posiada GOLF 5 B) , dużo porządniejsze wykonanie i dużo mocniejszy a w przypadku 3D meganki jest to przydatne, szyba swoje waży B) Mocowanie jest takie same trzeba tylko się pobawić z wtyczką i zamocowaniem linek, kołowrotek jest Aluminiowy, jednak te szwaby czasem myślą B) i w ten sposób mam spokój od xxx czasów B) a dodam że nie ma gościa który tak często używa okien B) nie palę ale uwielbiam jeździć z otwartym oknem i słuchać pięknego dźwięku przejeżdżając nocą świętym Marcinem gdzie dźwięk niesie się pomiędzy kamienicami 8-) BAJECZNIE B) Teraz szybki działają rewelacyjnie, szybciej się podnoszą i nawet zimom nie ma z nimi najmniejszego problemu B) POLECAM ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 nie podświetla mi podnośnika prawej szyby, wie ktoś czy na kostce dochodzącej do przełącznika powinno być napięcie na stykach 1-2? bo u mnie na 1-2, nie ma napięcia a na 3-4 oraz 5-6 jest. proszę o jakieś wskazówki. Nadmieniam, że podnosi i opuszcza dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gunsior Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Witam. Ktoś mi poradzi dlaczego 3 szyby otwieraja się normalnie, a prawy przód na odwrót (chodzi o strowanie przyciskiem). I dlaczego ta szyba otwiera się i zamyka tylko pulsacyjnie po jakieś 5 cm. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Trzeba ją przyuczyć i powinna chodzić tak jak pozostałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gunsior Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Własnie próbowałem i nie idzie, albo nie umiem. Od str kierowcy przyuczyłem od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi