mua Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 witam, 2002, grandtour, stara buda, 1.9dci. objawy: - silnik kompletnie nie ma mocy, jeździ jak malar. - turbina bardzo długo się nie załączała (bez świstu, brak mocy po 2500) a tu nagle się zaczęłą załączać i pewnie znowu przestanie... - jak turbina się załącza to samochód zaczyna jeździć ale dopiero po 2500-3000 tysiącach. jednak czy turbina się załącza czy nie to 3000 obrotów długo ciągnie... - nie bierze oleju - średnie spalanie mieszane z przewagą wielkomiejskich korków 6l/100km - raz na jakiś czas zapala się ta kontrolka od (?) wtryskiwaczy (tj. ta kontrolka pod rezerwą diesla) - kopci na czarno dopiero po jakiś 5000 obrotów - przy bardzo niskich prędkościach (10-20) na dwójce samochód czasami strasznie szarpie. nie wiem czy to ta sama kwestia. - prędkość maksymalna to jakieś 150km/h ale bardzo długo to zajmuje. - aha - 150.000km przejechane plan: - planuje przeczyścić ten zawór ERG, ale może do tego czasu... macie Panowie jakieś pomysły co z tym fantem mógłbym zrobić samodzielnie? nie jestem samochodziarzem ale ogólnie to śrubokręt nie wylatuje mi z rąk... pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 - kopci na czarno dopiero po jakiś 5000 obrotów hmm... :shock: To diesel, nie powinien się kręcić (albo być kręcony) powyżej 4500rpm. Odłącz przepływomierz i zrób jazdę próbną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herBERT Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Ja bym przeczyscił zawór EGR.U mnie kiedy zapala sie kontrolka wtrysków to albo zawór EGR,albo weżyki od sterowania turbina,pekaja na koncu i nie ma podcisnienia sterowania turbiną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mua Opublikowano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 odłączyłem przepływomierz i w sumie to miałem wrażenie że odzyskała trochę mocy, nie wiem czy to nie było tylko złudzenie. będę musiał sprawdzić jeszcze raz. @herbert mógłbyś mi przesłać zdjęcia i pokazać o jakie wężyki chodzi? to może je wymienie. bo faktycznie słyszałem że nieszczelność może powodować słabe osiągi. @megane jeżeli po odpięciu przepły* odzyskuje moc to znaczy że nawalił przepływomierz? ile km można zrobić z odpiętym przepływomierzem? dzięki. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 O braku mocy już trochę jest na forum. Zgodnie z regulaminem tego forum, używamy opcji . Choć pochodzisz z Ciemnogrodu, to uważam że powinieneś dać sobie radę z tą opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi