fatcat Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witam, Przymierzam sie do zakupu nowej meganki hatchback i stoje przed dylematem na ktore z dodatkowych opcji sie zdecydować. Czy ktos moze moglby powiedziec cos na temat systemu Arkamys - warto doplacic te 2tys czy sobie odpuscic? Podobne pytanie odnosnie fabrycznej nawigacji. Na ile jest wygodna w obsludze, no i czy ma polskie mapy?? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Podobne pytanie odnosnie fabrycznej nawigacji. Nie wiem ile kosztuje fabryczna nawigacja do Megane III ale prawie napewno za 70% jej ceny kupisz porządną nawigację np. w Media. Poza nizszą ceną, niewapliwą zaleta takiej "zewnętrznej" nawigacji jest również jej mobilność - przesiadas zsie do auta zony, zabierasz navi ze sobą, sprzedajesz Megane, nawigację zabieras zze sobą do nowego auta. Jak dla mnie dopłacanie gigantycznych kwot za fabryczne nawigacje mija sie z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatcat Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Jak dla mnie dopłacanie gigantycznych kwot za fabryczne nawigacje mija sie z celem. Generalnie sie z Toba zgadzam, ale w Renault cena firmowej navi w porownaniu z innymi producentami jest do przelkniecia - cennikowo jest to 1990 PLN. Moze i dalej tanio to nie jest, ale mozna sie juz zastanawiac, szczegolnie gdy sie planuje zakup auta na dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeko Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Hej, a do której wersji wyposażenia się przymierzasz? Od tego też zależy lista dodatków pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatcat Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 a do której wersji wyposażenia się przymierzasz? Od tego też zależy lista dodatków No niestety, niektore dodatki sa dostepne tylko w wersji Privilege. Najbardziej mnie smuci, ze do Dynamique (najprawdopodobniej te wersje bede bral) nie mozna wziac dachu panoramicznego :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeko Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 ja z takich prawdziwych dodatków (nie licząc koła, gwizdków czy lakieru met) do wersji Dynamique wziąłem ESP i czujniki parkowania tył. Zastanawiałem się jeszcze nad przyciemnianymi szybami i podgrzewanymi fotelami, ale kasy nie starczyło . Moim zdaniem fabryczna navi nie warta swojej ceny (za taką kasę można kupić już baaardzo wypasiony sprzecik), co do systemu nagłośnienia nie miałem okazji posłuchać. pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
habibi Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 nie można zamówić dachu do dynamique?? bardzo dziwne bo w coupe nie ma z tym problemu. jeśli tak jest to zupełny bezsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatcat Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Cięcie No niestety, tak ktos w Renault (pewnie jakis mądrala marketingowiec) wymyslil. W Hatchbacku dach jest dostepny tylko w wersji Privilege. Tez uwazam to za bezsens. Na tym forum, regulamin trzeba sobie przyswoić Samo kliknięcie akceptacji nie wystarcza Zasady pisowni i cytowania postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 wersja dynamique w coupe i htb to w ogóle różne produkty jakby... np w coupe esp masz w standardzie w dynamique... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Mam co prawda coupe, więc ESP i ASR mialem w standardzie - ale uwazam że warto się nad tym zastanowić - nigdy wcześniej nie jeździłem z ESP a powiem że calkiem nieźle to działa (a jak ktoś sie chce pobawić to można wyłaczyć ), a druga rzecz którą bym polecił to Ksenony - inna klasa oświetlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glenn Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Bezpieczenstwo ma pierwszenstwo , a wiec wszystkie eespe i poduchy, xenony. Co do navi, cena jak na fabryczna jest ok 1990pln, i jest to, co wazne, tomtom. Co do arcamysa, ja bym olal. Mozesz za to pomyslec o audio connection box. Pzdr Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 do tego wszystkiego ja bym dorzucil kola 17" - tylko 1000zl doplaty a wyglad tez sie przeciez liczy no i trakcja znacznie lepsza a komfort przy tym nie cierpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatcat Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Bezpieczenstwo ma pierwszenstwo , a wiec wszystkie eespe i poduchy, xenony. ESP na pewno wezmę, podobnie czujniki parkowania. Ale ksenony chyba odpuszczę (cena 4,5K mnie skutecznie odstrasza) Co do arcamysa, ja bym olal. Mozesz za to pomyslec o audio connection box. A można mieć sam connection box (bez Arkamysa)? do tego wszystkiego ja bym dorzucil kola 17" - tylko 1000zl doplaty a wyglad tez sie przeciez liczy Zgadzam się, 17-ki też na pewno biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civic Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Dachu panoramicznego nie polecam z czasem zacznie skrzypieć niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 A można mieć sam connection box (bez Arkamysa)? Mozna, koszt to chyba cos kolo 500 zl - wejdz na renault.pl > Megane > Akcesoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi