Mil3k6 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Problem jest taki. Auto do rozpędza się jak żółw, na kompie nie ma żadnych błędów. EGR wyczyszczony na błysk. Moja M2 zaczyna zbierać się dopiero powyżej 2000 Obr/min. Z pierwszego biegu ma taki moment zawahania i dopiero za chwile rusza ale bardzo słabo. Po przeczytaniu wielu postów stwierdziłem, że uszkodzony może być przepływomierz choć na KTS Bosch nie ma błędów. Długo nie myśląc długo wypiąłem wtyczkę z przepływki i co dziwne auto zaczęło jechać wiele lepiej. Podjechałem do sklepu i u znajomego załatwiłem nową przepławkę ( zamiennik za 300 zł nie oryginał ) wpiąłem i auto nadal na powrót załapało muła. Sam już nie wiem co może być nie tak czy faktycznie miedzy nową przepływką SIEMENS a zamiennikiem może być tak różnica. Montowałem już do auta 3 oryginalne przepływki ale używane i tylko na jednej było ok ale niestety był na niej błąd. Wiec sam już nie wiem jak to jest. Może ktoś z was ma jakieś doświadczenia z przepływomierzami aha oryginał Siemens na allego kosztuje 500zł Megane 2 1,9 dci 120 koni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Przerabiałem ten problem . Kup oryginał(choćby używany) a wszystko będzie ok. Temat rzeka na forum i wiadomo,że żaden odpowiednik w tym wypadku nie zastąpi siemensa. O nie mów mi ,że kopiłeś Harta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Miałem już 3 używane ( oryginalne ) i na każdym zamulał ale jak wypnę wtyczkę to lata jak szalona hahah a jak kopci uuuuuu. Zamiennik miałem na chwile nowy nie używany ze sklepu ale na zamienniku jeszcze gorzej niż na używce. Jak na razie najlepiej jest bez przepływki. A co myślicie o oryginałach Siemens z allego za 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi