greg66 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Panowie posiadam juz zderzak od RS teraz czas na wydech i tu moje pytanie kupic sama koncowke ala Carzone koszt w UK okolo 120 F czy uzywany tlumik koncowy za 60 F. Osczywiscie jest to tlumik z benzyniaka. I oto moje pytanie jak to sie ma do pracy w Dieslu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 robisz tak wywalasz srodek w katalizatorze wycisnasz tlumik srodkowy koncowy tlumik zostawiasz jedziesz do goscia co robi wydechy i ma gietarke do rur robi Ci wyjscia na dwa gary znajdujesz jakie chcesz koncowki i gotowe ;) calosc Cie wyjdzie maks 250 z ;) a i dzwiek mily dla ucha bedzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz sobacki Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Dolacze sie do pytania:) Czy wlasnie jak zamontuje jakis sportowy tlumik do diesla to bedzie ladny dzwiek?Czy bedzie jakos dziwnie chodzil?Mowie tutaj o takim jakims fajnym nie zaglosnym wydechu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 rambolipamboli wywalanie katalizatorów i wydechów w dieslach ma pewien skutek uboczny, spada moc i moment, po odprężeniu wydechu pasuje zrobić program pod taki setup a nie wywalać wszystkiego na pałe... co do dźwięku, sam końcowy sportowy wydech w dieslu za wiele nie zdziała będzie sobie od tak pyrkał, niezbyt ładnie. wpływu większego na osiągi też to nie będzie miało, tłumik od rs można montować śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 slavOK, tak tak korekta programu obowiazkowa kolega greg66, zapewne bedzie wirusowal skoro zakupil ospojlerowanie .. a dzwiek hmm ja mam zrobiony jak wyzej opisalem i nic nie pyrka nic nie pierdzi .. i z tego co ludzie mowia to podoba im sie odglos. dci nie sa silnikami glosnymi nie slychac u nich diesel-owskiego bulgotu jak w np. w tdi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg66 Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 No tak panowie wirus bedzie obowiazkowo, a jesli chodzi o dzwiek to jakos nie oczekuje nic specialnego tylko tuning wizualny ;) Czyli mam odpowiedz od kolegi SlavOK tlumik od RS nie bedzie sprawial problemu w Dci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Czyli mam odpowiedz od kolegi SlavOK tlumik od RS nie bedzie sprawial problemu w Dci nie będzie, jeżeli zmienisz sam końcowy to nic się nie zmieni, co innego jak wywalisz środek i katalizator wtedy reprog sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba88 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 dołącze się pod temacik, chodzi mi o uzyskanie fajnego dzwięku w 2.0 16V z tym ze nie chce ze bardzo zmieniać zderzaka bo do cc cięzko dostac coś fajnego, wiec pytanie co zrobić żeby poprawić dzwięk tak aby osiągi zostały takie jak są. dodam że do cc napewno nie podejdzie tłumik od rs jedynie pozostaje zwykły w miejscu seryjnego.czy wywalenie środka z katalizatora + jakiś fajny końcowy bedzie ok?? może lepiej usunąć środkowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 a po co chcesz wywalać ten katalizator, co to da po za przeniesieniem momentu obrotowego w ciulaty zakres... wywalenie środkowego tłumika i wstawienie czegoś sportowego w miejsce końcowego = ból głowy zwłaszcza z opuszczonym dachem przez ciepłe dni, ja bym zostawił wszytko tak jak jest tylko w miejsce końcowego poszukał jakiegoś dedykowanego tłumika sportowego to taki kompromis pomiędzy fajnym pomrukiem a brakiem bólu głowy od hałasu. zderzak można przerobić tak by pasowała jakaś ciekawa końcówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba88 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 co racja to racja, generalnie nie chodzi mi wlaśnie o wycie tylko o fajny pomruk. dzieki za radę ;) co do zderzaka to myslę że nawet bez przeróbek coś fajnego podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 ja mam kat. wywalony bo jak mi turbina poszla to zarzygalo go olejem . srodkowy mam wyrzucony i nie ma u mnie mowy o zadnym halasie , na dniach nagram odglos to wstawie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba88 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 co z tym nagraniem?? czekam z niecierpliwoscia... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi