Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Ile oleju do 1.5 dCi 82KW??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie ile oleju mieści sie do silnika 1.5 dCi 82KW, tak zeby znajdował sie miedzy wartościami MIN a MAX?? prosze o pomoc, ponieważ zbliza sie wymiana oleju ,a nie posiadam ksiązki serwisowej i nie wiem dokładnie ile oleju musze kupić, pozdro asmo90.

a jest jakas opcja ze bagnet moze zle pokazyac? bo ja wlalem 4 l pozniej troche bylo upuszczone bo bylo ponad max, a teraz raz pokazuje ponad max, raz pokazuje ok a czasem mniej, zalezy jak sie wsadzi pagnet. na pewno caly stary olej wylecial.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

asmo90: W Kościelnej Wsi polecam mechanik z ASO Renault ma swój warsztat zawsze do niego jeżdzę. Jak wjeżdżasz do Kościelnej Wsi od Kalisza to Za światłami druga w lewo i jakies 300 metrów po prawej stronie. Tylko olej i filtry musisz sobie kupić sam:P

A jakby nie u niego to jeszcze za cmentarzem jadąc w strone kościelnej wsi na górce jest skręt w lewo - tam skręcasz i jakieś kilometr po lewej. Tam dwóch braci ma warsztat , tanio i solidnie ;]

Mam ten sam silnik dokłądnie co Ty i wchodzi 4,5 litra

• 8 lat później...

Witam, tak jak w temacie ile oleju wchodzi do skrzyni Megane II HB 1.5dCi 106 koni??
Czy olej Elf NFJ 75W-80 jest dobrym wyborem?

lapka2.gif

PROSZĘ JESZCZE RAZ PRZECZYTAĆ PONIŻSZE PUNKTY REGULAMINU

4.1 Przed założeniem nowego tematu, należy upewnić się czy temat nie został już wcześniej poruszony i czy nie jest już udzielona odpowiedź na dane pytanie.

4.2 Przed założeniem nowego tematu bezwzględnie należy skorzystać z opcji >>szukaj.

4.3 Jeżeli dany temat już istnieje, a nie ma w nim odpowiedzi na nurtujące nas problemy, to należy zadać pytanie w już istniejącym temacie.

4.4 Jeżeli nie stwierdzimy obecności szukanego tematu wtedy jesteśmy uprawnieni do założenia nowego tematu zgodnego z zasadami działu w którym piszemy.

Temat połączyłem z istniejącym.- mireczek01