ractime Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam serdecznie. Mam pytanko czy ktoś mi pomoże wyjaśnić co sie dzieje z moja meganką. W czasie jazdy przy ostrzejszym skręcie lub gwałtowniejszym ruszaniu nieraz zapala mi się kontrolka STOP oraz hamulca ręcznego, parę razy mrugnie i zapika sygnał dżwiekowy, później wszystko jest w porządku. Co to może być ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_man Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Niski poziom płynu hamulcowego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 zużyte okładziny z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Niski poziom płynu lub przytarte okładziny. :D Ja miałem to samo. Wymieniłem okładziny. Podczas dociskania tłoczków płyn poszedł do góry i jest ok. Mi się zapalało przy skręcaniu chyba w prawo... Nie ma jako takich czujników od okładzin. Po prostu jak się okładziny dotrą to obniża się płyn bo więcej zalega w tłoczkach i w ten sposób to działa. Teraz bym kupił płyn hamulcowy i dolał. I sprawdził okładziny... Ale myślę że od tego stanu co mi się zapalało do wymiany spokojnie zrobiłbym z 10000 (w trasie) 5000 (miasto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordi Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 U mnie bylo to samo. Dolałem płynu hamującego i gra! do dzis żadnych dzwięków i komunikatów. :D (Wcześniej sprawdziłem stan klocków i tarcz) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ractime Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Wielkie dzięki za info. Zaraz sprawdzę okładziny i płyn hamulcowy. Proszę przeczytać regulamin forum i poprawić post tak aby był z nim zgodny - Prezes [ Dodano: 2007-09-01, 23:13 ] Płyn sprawdzałem i jest ok czyli na full a klocki nie są w najlepszym stanie ale jakies 4 mm okładziny jezcze jest, lecz dokładniej sprawdzę jak je zdejmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał111 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Połączono. Witam czy wie może ktoś co się dzieję z moją meganką, zapala mi się kontrolka stop i hamulca ręcznego jednocześnie. A dzieję mi się to w trakcie jazdy, przy skręcie w prawo. A zapalenie się tych kontrolek trwa ok sekundy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Sprawdź ilość płynu hamulcowego w zbiorniczku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Michał111, przed dolaniem płynu sprawdż stan klocków hamulcowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał111 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Kupiłem ją miesiąc temu z przodu klocki wymieniłem do tyłu nie zaglądałem do zbiorniczka zaglądałem wydawał mi się w porządku. Dziś zajrzę do tyłu, ale wielkie dzięki za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_26 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 A czy przy zużytych mocno klockach powinny się zaświecić kontrolki? bo ja akurat w swojej megi nie widziałem aby tam były podłączone jakieś czujniki kiedyś w starszym modelu były kabelki od klocków ale w tej to nie spotkałem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysloj Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Mam również ten sam problem , ale podczas wymiany opon obejrzałem klocki i wydaje mi się , że są do zmiany , a co się z tym wiąże to ubytek płynu w zbiorniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 A czy przy zużytych mocno klockach powinny się zaświecić kontrolkinieststy,producent nie przewidział takiej opcji dla meganeII.obejrzałem klocki i wydaje mi się , że są do zmiany , a co się z tym wiąże to ubytek płynu w zbiorniczku.z tym się CZASAMI wiąże pojawianie w/w kontrolek na wyświetlaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telemah1 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 No dobrze - mi cały czas się świeci kontrolka Hamulców - płyn na max'a, klocki wymienione - sprawdziłem też czujnik zaciągnięcia ręcznego - OK czyżby czujnik poziomu płynu padł ??? Megane 1.5dci 2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrg Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Może uszkodził się pływak czujnika, jakaś nieszczelność i opada na dół.Warto by to było sprawdzić.Po wykręceniu korka z czujnikiem i jego poruszaniu są jakieś zmiany w paleniu się kontrolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi