Maximus Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ja bym się nie martwił w przypadku OC - bo przecież to jest ubezpieczenie wypłacane komuś w przypadku kiedy kogoś z naszej winy skasujemy. Gorzej jeśli ktoś nas skasuje - miałem taki przypadek około 10 lat temu gość był ubezpieczony w Gryfie - a ten sie rozpadł dostałem tylko połowę przysługującego mi odszkodowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalak Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Wszystko jest uwarunkowane od wielu opcji. Gdzie jest pojazd zarejestrowany, pojemność, wiek właściciela i wiele innych ciekawych spraw. Jestem agentem ubezpieczeniowym i działam w 9 firmach. Jeśli macie jakieś pytania to proszę pisać. postaram się odpowiedzieć i pomóc. POZDRO [ Dodano: 2007-05-25, 00:45 ] Padło pytanie dlaczego auta mają zwyżkę za markę.... już mówię. Każda firma ubezpieczeniowa prowadzi własną statystykę kradzieży aut. Na podstawie tego są ustalane zwyżki za poszczególne modele. U wszystkich jest to naliczne inaczej. I to w skrócie na tyle. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbart79 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 OC+NW+AC+Assistance=1950pln w Hestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ja w Allinazie muszę teraz zapłacić 1760 zł. w pakiecie jest Ac, OC i NW. Cena jest z maksymalną zniżką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ja za " Thirt party" i te wszystkie dodatki (tak jak kolega z UK) place 480€ w FBD Insurance, na rok, plus ok 400 € za podatek drogowy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Allianz: OC + NNW = ~900. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 ja tylko OC + NW w allianz i mam 395 zł na rok. AC nie płacę - bo po co, chyba by mnie składka dobiła. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Hestia pakiet : OC + NW max zniszka 385 zł. AC bez zniżek - 1300 zł przy wartości ubezpieczenia 24500 zł (zabezpieczenie dla banku). dodatkowo ubezpieczenie mieszkania 260 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Gorzów Wielkopolski silnik 1,6 rocznik 1998 HDI SAMOPOMOC 75% zniżki OC + NW 391 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 To zależy od ubezpieczyciela i miasta. mi babka mówiła że w Allianzie najtaniej. Dla silnika 1,9 płacę ok 510 zł. Dodatkowo mam od kradzieży ale w PZU. To też jest skandalem bo może ktoś mieć 1,7 170 km benzyniaka a ja mam 1,9 i płacę jak za 200 konne MII R26... Pierwszy rok wziąłem na mnie i na matkę. Po roku byłem przepisać bo się pomylili w cyferkach i już miałem zniżkę dla siebie 60%. Jakiś błąd. Ale jak tak wyszło to cacy. :) Tylko mnie tu nie podkablować... Nie ciesz się tak. W przypadku wypłaty odszkodowania możesz mieć problemy. Dokladnie - o tyle o ile sie pomylili przyznajac ci znizke (w procentach) tyle amortyzaczji/szkody wlasnej, czy jak tam sobie to nazwa mniej ci wyplaca... I zupelnie nie bedzie ich obchodzilo kto popelnil blad - ty, czy twoj agent... Ja place za pakiet w Allianzie 2800 z hakiem, znizka 10% na OC chyba, albo na AC.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 megana 1,5 dci rok 2005 , Wawa . OC w Allianz 460 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardam Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Irlandia, 1,4 RN '99 0% zniżek Full ubezpieczenie 1650 euro (najtaniej z tego co znalazlem) Roczne ubezpieczenie wyniesie mnie połowę kosztu samochodu... za to paliwo o parę groszy tańsze niż w Polsce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marczeno Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Allianz - 340zł za OC i NW. Renault jest bodajże w ich drugiej grupie więc są zniżki duże. Ubezpieczenie oczywiście na mnie i staruszka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 ja mam na współwłaścicielstwo z ojcem...full pakiet zniżek... 503zł w PZU / na rok oczywiście Też mi to proponowali ale pomyślałem tak jestem młody nie oszczędzam samochodu a co za tym idzie jeżdżę szybko i nie daj Bóg niech bym gdzieś wyłożył to ojciec ma po swoich maxymalnych zniżkach i co za tym idzie miałbym przechlapane. Tak jak brat mi mówił oc można mieć w najgorszym syfie lecz ac już nie OC wyniosło mnie w HDI 1273zł zwyżka za wiek 10% i za to, że mieszkam w mieście tylko nie wiem ile. AC jeszcze nie mam i się zastanawiam czy stać mnie ale jak liczyłem w PZU na full to wyniosło by mnie prawie 5000 zł, znajomy z PZU mówił, że jakoś można zaniżyć potem coś tam, że jeśli szkoda będzie to z tej polisy będzie brane gdy szkoda będzie ponad 6000 zł a jak mniejsza szkoda to nie będzie brane z polisy jakieś tam bajery i to by mnie wyniosło koło 2000 zł. Zastanawiam się na AC i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Też mi to proponowali ale pomyślałem tak jestem młody nie oszczędzam samochodu a co za tym idzie jeżdżę szybko i nie daj Bóg niech bym gdzieś wyłożył to ojciec ma po swoich maxymalnych zniżkach i co za tym idzie miałbym przechlapane. Zabijesz kiedyś kogoś to pomyślisz. Tak to jest jak rozpieszczone "dzieciaczki" dostają samochodziki w młodym wieku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi