pawelli Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 a co to jest MTU? No widzisz nawet nie wiesz - sprzedają się TV Marketach - "Moje Towarzystwo Ubezpieczeń" Ceny najniższe i cała masz ludzi się tam ubezpiecza. Spróbuj od nich kasę wyciągnąć [ Dodano: 2008-03-11, 18:05 ] AC - top kolego ubezpiecz sobie w "porządnej" firmie, np. PZU, Warta itp. - bo to ubezpieczenie dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbyczek Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Ja przy 50 % zniżki za mojego scenica OC płacę 375 zł w Towarzystwie Ubezpieczeń Wzajemnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 No widzisz nawet nie wiesz - sprzedają się TV Marketach matko jedyna! skad mam wiedziec? nie ogladam programow dla starych zdziwaczałych bab.... Dla mnie towarzystw ubezpieczeniowych jest kilka (pewnie zliczylbym nie wiecej niz 5), a cala reszta (jak np link4) to zwykli wyłudzacze. PS Jestes stara zdziwaczałą babą? Bo skoro takie rzeczy ogądasz..... 8-) Proszę przeczytać i zapamiętać treść pkt.3 Regulaminu forum. Oczekuję Twojego posta z przeprosinami kol. pawelli Udzielam upomnienia. - gojgien Panowie takie rozmowy na PW proszę - poszły do kosza - Prezes drapnalem "sorry, bez obrazy" ale prezes byl uprzejmy wywalic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Wlasnie zakupilem ubezpieczenie dla mojej Megi przez tel. w www.cudirect.pl Za pakiet OC+AC+NW+Assistance Max. zaplacielm 1470zł! Wartosc ubezpieczenia 52k, NW 50k. Udział własny 1k (bez udzialu wlasnego wychodzilo 1630zł). Przenosza znizki z OC na AC - w moim wypadku 60%. W PZU przy kwocie 45k wyliczyli mi 2900zł, a w Allianzie 2400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ja jutro ubezpieczam w CU ubezpieczenia AC. A wczoraj ubezpieczyłem mieszkanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yupikayey Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Kolejna ciekawostka ubezpieczeniowa, sytuacja sprzed 2 dni. Laguna, roczna, właściciel ma 60% zniżek na AC i OC. PZU życzy sobie ok. 4000zł. Allianz - ok. 2000zł. Czy przekonywać dalej? Ale jest jeden niuans w ubezpieczeniach. Im starszy samochód, ok. 10 letni, tym mniejsze różnice w składkach. W PZU to są głównie stare dziatki ubezpieczone, które boją się zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Jak ubezpieczałem moją megi w maju 2007 to ubezpiecznie pakietowe (na drugi rok samochodu) w alliansie bylo nie do przebicia (ok 2k) - inni chcieli od 2,5 w gore. Niestety (a może "stety") sytuacja na rynku ubezpieczen zmienia sie z dnia na dzien i za kazdym razem trzeba robić full research rynku zeby nie umoczyć od kliku stówek do kilku tysi włącznie. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ja moja Megi ubezpieczylem w PZU: OC: niecale 1100zl AC na ½ roku: niecale 900zl Troche wybulilem bo nie mam zadnych znizek :cry: Jedyne znizki co mi sie trafily to: -10% za prawko -20% (jak dobrze pamietam) za samochod sciagniety z zagranicy Poki co nic tanszego nie moge znalesc :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Wczoraj wykupiłem OC w mBanku (Benefia). Maksymalne zniżki, składka jednorazowa za cały rok w kwocie 261,60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Ja moja Megi ubezpieczylem w PZU: OC: niecale 1100zl Droższej opcji nie mogłes chyba znaleźć ................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Droższej opcji nie mogłes chyba znaleźć ................. mi wyliczyli na 1700 z 30% znizki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Ja moja Megi ubezpieczylem w PZU: OC: niecale 1100zl Droższej opcji nie mogłes chyba znaleźć ................. Moglem :-P Dla porownania np.: LibertyDirect- samo OC 1300zl z ich 30% znizka Commercial Union - samo OC 1800zl :shock: Ale dzisiaj z ciekawosci przeliczylem sobie skladke w Liberty z znizkami jakie mi naliczyli w PZU i z 1300zl za oc zrobilo sie 780zl :roll: Takze to juz kwestja czasu i bede kombinowal zeby sie przeniesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Policz sobie jeszcze na stronie Allianza ;-) Ja jak kupowałem autko to miałem połowę tego co w PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 W Allianz (jesli dobrze obliczylem) za OC wyszlo 1025,13 zl z znizkami z PZU :-? Poki co Liberty z dodatkowa 30% znizka przebila reszte ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Ale dzisiaj z ciekawosci przeliczylem sobie skladke w Liberty z znizkami jakie mi naliczyli w PZU i z 1300zl za oc zrobilo sie 780zl Zapytaj jeszcze w Link4 - tam ostatnio mają niezłe promocje. Bo jest o co powalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi