Dino87 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Eh... sami mordercy na tym forum. Te drifty przy zawrotnych prędkościach kilkunastu km/h... obyśmy ich nie spotkali na drodze. :roll: I już to widzę, jak by ktoś dostał mandat, bo ktoś powiedział że wziął zakręt na ręcznym... i niech ktoś udowodni jeszcze że to był ręczny a nie po prostu poślizg... życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Dino87 - jako ciekawostkę podam, że rok temu, jadąc do pracy na łuku drogi (łuk 90 stopni), wpadłem w poślizg. Wyprowadziłem auto, ale pech chciał, że z naprzeciwka jechał Fiat policyjny. Skutkiem tego było nawrócenie Fiata, pojechanie za mną, zatrzymanie mnie. Najpierw dmuchałem (byłem trzeźwy - 0.0), a potem dostałem mandat za stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym. Od tamtej pory wiem, że za takie coś dają mandaty. W sumie to i dobrze, jak ktoś nie potrafi dostosować prędkości (ja wtedy popełniłem błąd i się do tego przyznaję) i wpada w poślizg, tzn, że jechał za szybko do zakrętu i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Jakoś nie napawa mnie to optymizmem :roll: daj spokój, na pewno dasz radę, byle cało do celu czyli bez kozactwa i lepiej 10kmh wolniej niż 5kmh za szybko. Jakie byśmy nie mieli umiejętności na śliskim przegiętych praw fizyki nie oszukamy zatem z głową. Powodzenia i szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo2oo1 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 kolego CareK skoro ten temat tak Cię bulwersuje, te zawrotne prędkości 20-30km/h przerażają to po prostu ignoruj ten temat. nikt Ci nie karze zaglądać tutaj. jak widzisz każdy olewa te Twoje przestrogi, bo nikt z tu obecnych nie wchodzi bokiem w zakręt przy prędkościach 70-100km/h albo na środku ronda w centrum miasta, w korkach czy pod kościołem po głównej mszy, gdzie wysyp moherów wynosi 15os/m2. a wogóle to najlepiej zrobisz jak odrazu podasz nasze nicki i adresy IP na policje żeby nas zatrzymali jeszcze zanim z domu wyjedziemy tylko, że mnie na drodze nie spotkają 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 CareK powiem Ci że ty odważny jednak jesteś... ja bym się bał gościa podać na policję i jeszcze w sądzie później... trafisz kiedyś na takiego że ci się odechce wydzwaniać na policję... a co do dostania przez ciebie mandatu to poprostu jesteś przysłowiowa "dupa" bo trzeba było wziąść wniosek do sądu (widać że lubisz tam chodzić) i myślę że sąd by sprawę umożył jakbyś powiedział że wpadłeś w poślizg bo droga była nieodśnieżona, wiesz chyba że prawda była taka że właśnie bawiłeś się w drift i panowie to przyuważyli bo czuję że to tak było :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Panowie, jaka jest różnica pomiędzy pustym parkingiem, placem a pusta drogą? jak chodzi o ślizganie się ..... skoro na drodze może pojawic się nagle gość w czarnej kurtce - tak samo możę się pojawic na parkingu.... więc nie bulwersujcie się tak, bo to zakrawa na obłudę.... Jeżeli ćwiczy się w miejscach "pustych" to co w tym złego??? najistotniejsze jest to żeby to robić z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Przesadzacie z tym bezpieczeństwem na drodze publicznej. Równie dobrze nie próbując wchodzić w poślizg na ręcznym na zakręcie możemy potrącić i/lub zabić kogoś, bo np. będzie ślisko, ktoś wybiegnie na drogę a my nie będziemy mieli szans zahamować. Jak ktoś potrafi, niech sobie wchodzi i w każdy zakręt z poślizgiem kontrolowanym, byleby trzymał się w swoich pasach. Mi osobiście sprawia przyjemność zaciągnięcie ręcznego na zakręcie, czy to na drodze publicznej, czy też nie i pokonanie go bokiem. CareK, coraz bardziej się dziwię Twojej postawie, bo jesteś młodą osobą, a nieraz masz myślenie jak dla mnie z kosmosu, rzadko się takich ludzi spotyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 A ja dzisiaj do przodu założyłem zimówki i już nie potrzebuje ręcznego Dupa sama ucieka ) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabcio Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Dino87 - j W sumie to i dobrze, jak ktoś nie potrafi dostosować prędkości i wpada w poślizg, tzn, że jechał za szybko do zakrętu i tyle. Tutaj się z tobą nie zgodzę ponieważ na zakręcie możesz wpaść w poślizg jadąc nawet 30km/h i co, w takim przypadku dana osobą też dostanie mandat ?? Na twoim miejscu skupiłbym się na kierowcach jeżdżących notorycznie lewym pasem ( mowa o dwupasmówce) wolniej od prawego i tym samym stwarzających zagrożenie !! Chyba, że również takie coś popierasz ? aaa i nie zapomnij o ludziach którzy przez miasto jeżdżą 30km/h w słoneczny dzień no bo po co się spieszyć jeszcze w poślizg wpadnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 którzy przez miasto jeżdżą 30km/h w słoneczny dzień skoro już i takie kwestie poruszamy, to nie zapominaj kolego, że nie wiele szybciej można według litery prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek42007 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Dobra....wracając do tematu.....jest śnieg można się ślizgać....wczoraj specjalnie odbył się zlot, żeby się poślizgać....Zlot z bliższego mi forum.... Tak jest bezpiecznie? Czy za ciemno? He he ..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 prawie jazda synchroniczna CareK już pewnie mocno spocony i dzwoni na milicje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek42007 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Nie musi bo to było na placyku manewrowym więc chłopaki się uczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Popieram jednemu zawracanie "na raz" się udaje innemu nie ( z reszta wiemy ze nam sam wychodzi to raz lepiej raz gorzej) Sam przyznaje się ze tak robię na parkingu itp. pustych miejscach . Można kogoś puknąć ale są to raczej minimalne prędkości i za to się płaci..trudno... od tego jest ubezpieczenie.(krzywda nikomu stać się nie powinna) Jak ktoś tez wcześniej wspomniał sam bym twierdził do oporu ze miałem wrażenie utraty kontroli nad pojazdem i musiałem użyć hamulca ręcznego (który z reszta nazywa się Awaryjny ) Wiec nawet nie złamałem przepisu a robiłem wszystko aby nie doprowadzić do kolizji z innym pojazdem lub obiektem. Każdy inteligentny policjant będzie wiedział ze masz racje i wtedy dwa wyjścia 1.Zacznie się czepiać i np znajdzie ci przeterminowaną gaśnicę itp. 2. Pogrozi palcem. CareK, napisał/ "Powiedziałem co i jak i jakiś tydzień temu wezwali mnie do sągu grodzkiego, tam powiedziałem jeszcze raz co i jak, no i wygrałem sprawę. " Załamałeś mnie ... ok koleś popełnił jakiś błąd ale jednak to jest jakieś bezprawie!!! A jeśli nie lubię mojego sąsiada( głupi przykład bo akurat z żadnym nie mam na pieńku:P) i przykładowo pójdę na komisariat powiem ze widziałem jak sika przez balkon, to co? tez zrobią notatkę i do sądu, a następnie wyrok?? Prawo, prawem ale jak mówią "nadgorliwość gorsza od faszyzmu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 tomek42007, a nam to nie łaska miejscówke przedstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi