Megi98 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 aż się odechciewa driftu btw dzisiaj będzie mój pierwszy raz ślizgania się :-P później napiszę jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Wczoraj sobie troszeczkę driftu było puki śnieg jest bo od środy mają być roztopy a Francuski hacz FWD na suchym nie poleci bokiem więc korzystam. W sumie całkiem fajnie się lata tylko szkoda że jak co orku przy 20 stopniowym mrozie radio przestało działać (rok temu było to samo) Ogólnie panowie jest wysoko więc DRIFTUJCIE i zbokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 jak ja przydriftowałem w tym roku na placyku to mi się zmieniarka urwała z zaczepu w bagażniku w Corsie i spaliła, bo kable się jakoś do masy zwarły Zresztą drifting preferuję innym sprzętem - dwie fotki z zeszłego roku :PP Zwłaszcza to drugie fajnie bokiem lata, ale dużo pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Francuski hacz FWD na suchym nie poleci bokiem oj, nie mów, nie mów, bo da się tylko strasznie szkoda całego auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 hehehe możliwe że się da ale sedan RWD zrobi to lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Ćwiczcie ćwiczcie dopóki możecie, ja dzisiaj miałem okazję wykorzystać to czego się nauczyłem, ale auto już niestety nie jest w pełni sprawne. Całe szczęście moja skromna osoba wyszła bez szwanku. P.S. Uważam że takie manewry powinny być na nauce jazdy obowiązkowe tak jak w Finlandii (czy w tamtych okolicach). Dzięki temu mają jednych z najlepszych kierowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 dzisiaj będzie mój pierwszy raz ślizgania się :-P później napiszę jak było jak to jak ? pierwszego razu się nie zapomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo2oo1 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 a ja właśnie wróciłem z dużego, pustego i jakże słodko oblodzonego parkingu lód, śnieg, napęd 4x4 i oponki MT robi swoje jednym słowem ogień DizzyX, to Twój Cherokee? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 DizzyX, to Twój Cherokee? Nie, JEEP był kolegi, ale już poszedł w ludzi, więc jeśli kojarzysz auto - to możliwe Na ten rok do ślizgania się jest Land Rover, powoli szykowany w ciężki teren Ja jeszcze uskuteczniałem ślizganie Jeepem Willysem MB z 1942 roku, zapięty tylko RWD, świetna sprawa, ale pasażerka pewnego pięknego razu nie wytrzymała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 hyhyhy mój HB daje rade opuszczony parking specjalny do driftu zimą u mnie jest fajny ale trzeba uważać bo jest na skarpie :-P meganecoupe02, takie ćwiczenia są dobre bo wtedy się uczysz jak opanować pojazd podczas zarzucenia :-> Vivaldi, nadal mam banana na twarzy, fajnie było sobie tak wejść bokiem na parking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekglowno Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Czytam czytam i jestem lekko w szoku :shock: postawą społeczną niektórych naszych pseudo kolegów, ale gdzieś się trzeba spełniać Pozdro dla TW. CareK :) .Co do poślizgów to tylko w bezpiecznych miejscach umiejętności trzeba zdobywać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 No mój skil w poniedziałek nawalił i przez święta jeżdżę na letnim zapasie bo felga poszła się kochać. Trochę za szybko w zakręcie byłem. No ale teraz zamiast śniegu jest woda więc bokiem za bardzo nie polatamy :) Może po świętach przyprószy to na letnim zapasie będzie szedł jak marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 na letnim zapasie będzie szedł jak marzenie żeby tylko udało Ci się go wyprowadzić z poślizgu :) narazie jest woda czyli sobie nie podryfujemy :) Co do poślizgów to tylko w bezpiecznych miejscach umiejętności trzeba zdobywać. To chyba logiczne :) do usłyszenia jak zrobi się ślisko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Hehehe jeszcze nie próbowałem ale może być ciekawie jak poleci :) ogólnie teraz czekam na śnieg i na to żeby policja sie uspokoiła bo ostatnio było blisko do mandatu :) za niszczenie mienia (drifting na dużym placu przed sklepem wykonanym z kostki brukowej)ale skończyło się na upomnieniu :) Trzeba będzie miejscówkę zmienić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Dzisiaj w nocy 300km przez Polskę...temp -2st,na drodze lód-dosłownie.Tempo momentami 20km/h,autko cały czas w drifcie.Tylko,że te poślizgi czasami były niekontrolowane...masakra.Po drodze kilka autek w rowach,zero piaskarek :evil: Tak,że ja sie dzisiaj w nocy naprawde poślizgałem :roll: Momentami naprawde sie pociłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi