Elmer Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam moi drodzy :)mam pewne pytanie które może się wydawać trochę dziwne. A wiec ostatni przeglądając jakieś ogłoszenia MII w internecie zauważyłem zdjęcie na którym był wyświetlacz centralny i pod godzina były wskazania temperatury zewnętrznej. Najlepsze jest to ze przy kupnie auta nie zwracałem nawet na to uwagi chociaż po pewnym czasie dziwiło mnie ze auto z 2004 roku nie jest wyposażone w zwykły termometr :) I teraz pytanie.. czyli co się z nim stało ?? czy możliwe ze poprzedni właściciel zgubił gdzieś czujnik czujnik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Elmer, a może jest po prostu popsuty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1234111 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Popsuty na 100%. U mnie najpierw wskazywał obniżoną o 10 stopni temperaturę a później całkiem zniknęło. Wymieniłem czujnik w lusterku i wszystko działa jak dawniej.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Misio. Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 w moim Scenicu i Clio (oba z 2004) mam czujnik i wyświetlanie temperatury zewnętrznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 hymm no właśnie chyba teraz kumam :) ja mam ewidentnie z prawej strony nie oryginalne lusterko, nie przejmowałem się tym przy kupnie za bardzo bo sam w corsie 3 straciłem :) ale teraz wiem ze pewnie ja je rozbiorę to znajdę gołe kable od czujnika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 U mnie nie ma wskaźnika temperatury, od fabryki. Pod clipem wyświetla jakiś sygnał z czujników, ale takowych nie ma, na wyświetlaczu jest tylko godzina :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 EnD, jakoś nie się nie chce wierzyć,że w MII nie ma wyświetlacza temperatury zewnętrznej.Nawet w największych "golasach" wydaje mi się,że była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Misio. Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Może po prostu nie ma zamontowanej czujki - lub sie uszkodziła - ale pewnie miejsce na wyświetlaczu jest...więc to kwestia sprawdzenia o co tu chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 waldek708, no to spójrz na zdjęcia mojej, co mam w naszych samochodach. Samochód jest bezpośrednio z salonu, bez czujnika temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 waldek708, hymm coraz więcej znaków i na ziemi, i na niebie wskazuje ze go jednak nie mam a co do wersji wyposażenia to moja Meg jest chyba takim golasem , w wersji ciężarowej :) będę szukał aż znajdę jakiś ślad, narazie zimno i śnieg wiec boje się męczyć plastiki bo teraz sa bardziej podatne na pękanie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biper78 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Tez mam Megane II bez czujnika temp. Dzwonilem do Renault i wersja Alize nie jest wyposazona w takowy czujnik. Chcialem aby mi taki zamonowali ale mnie odstraszyli ze nie wiadomo czy komputer zadziala i czy nie trzeba bedzie wymienic lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 komputer zadziala raczej tak. Dlaczego tak sądzę? Jak ostatnio u elektryka podpinałem swój [też bez termometra] to w komputerze odczyt temperatury się pojawiał, i przy okazji błąd czujnika, lub coś w tym rodzaju :) nie trzeba bedzie wymienic lusterka Wydaje mi się to nieodwołalne, przy fabrycznym czujniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Każdy wyświetlacz montowany w Megane II jest przystosowany do wyświetlania temperatur. Oświetlając mocnym światłem wyświetlacz widać miejsce wskazania temperatury. W wersjach bez zamontowanego czujnika temperatury wiązka kończy się w prawych drzwiach w gumowej karbowanej osłonie - styki w kostce 18 i 19 (pozostałe styki są do el. szyb, centralnego zamku itd). Wystarczy przeciągnąć kabel do lusterka od tych styków. Według mojej wiedzy każde lusterko ma miejsce na zamontowanie czujnika (otwór około 5 mm w dolnej częsci prawego lustra wstecznego). Cały montaż nawet dla nie wprawionej osoby nie powinien zająć więcej niż 1 -1,5 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini26 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Chciałbym taki czujnik sobie zamontować w mojej megi ale nie mam jak się za to zabrać. Czy ktoś już próbował to zamontować do swojego wyposażenia? I jaki czujnik najlepiej wykorzystać - zakupić do tej roli! Nie chcę zaglądać do ASO z wiadomych przyczyn :) Czy połączenie z wyświetlaczem już jest w każdym modelu? Wystarczy tylko zamontować w lusterku zakupiony czujnik i podłączyć pod piny w kostce jak opisał wyżej kolega? Proszę o radę! Dziekuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Przeczytaj uważnie post kolegi nimrod32, czyli poprzedzający Twój. Co do czujnika wykorzystaj opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi