Mael Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Witam, niestety ale iskierek nie dostałem nie mogłem już dłużej czekać i musiałem kupić znowu ngk ale juz bkr6ez i na razie ok, fakt ze dokreciłem je juz kluczem dynamometrycznym a nie jak poprzednie na siłe.. pojeździmy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamil Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 W takim razie ja je wypróbuję. Zamówiłem Iskry SFE65PRS U-Super. Zobaczymy jak się będą sprawować. Na razie oryginalne przejechały 80kkm, Eyquem RFC58LZ2E 22kkm. Dodam, że trzeba chyba zmienić oznaczenia w tabeli, bo w katalogu Iskry do tego silnika pasują właśnie świece, które zamówiłem, a nie FE55PS jak w tabeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Zamówiłem Iskry SFE65PRS U-Super.Też byłem bliski zamówienia tych świec. Postanowiłem jednak na małą odmianę. Będą Denso K20PR-U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Witam. Zamierzam wymienić w swoim autku świece, ale patrząc na tabelkę ze strony głównej tutaj trochę głupieję... Autko posiada silnik K7M 720. W tabelce są wyszczególnione silniki K7M ( w tym 720-tka) oraz oddzielnie 720-tka. Nie było by problemu, gdyby były to takie same oznaczenia świec, ale są różne. Ktoś może doradzić, którymi oznaczeniami (modelami) się sugerować? I druga sprawa, czy warto dopłacać w Iskrach za U-Super ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Jako że brak w spisie: Denso - Q16PR-U http://www.autkoplus.com/product/id/151341...-iskrowa-q16pru W katalogu dla tego silnika: Iskra - SFE55PRS (U-super nr 32) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Witam. Również nie jest dla mnie jasne, które świece dobrać. A mam jeszcze gorzej bo mam silnik K7M 702 '96 i do wyboru 3 rodzaje. :-/ :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 W katalogu dla tego silnika: Iskra - SFE55PRS (U-super nr 32) Informacje techniczne o świecy:- gwint M14x1.25, o długości 19 mm - sześciokąt 16 mm - szczelina 0.7 mm WKŁ: Świece zapłonoweZastosowano świece zapłonowe z uszczelnieniem płaskim (z uszczelką) ...Odstęp elektrod: 0,9 mm Chyba wielkość w tym przypadku ma znaczenie... Poproszę o wyjaśnienie tej kwestii. Dodam, że nie posiadam instalacji LPG. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Szczelinomierz w rękę i można samemu szczelinę wyregulować. Już sygnalizowałem Robakowi, że w tej tabelce wkradły się błędy. Sprawdzi wszystko jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Ja zasuwam na NGK i autko bardzo ładnie śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theeye7777 Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Witam. Do tej pory od zakupu autka jeździłem na NGK 2 elektrodowych, symbol chyba BKR5EZ. Autko jeździło fajnie. Postanowiłem wymienić na nowe jednak załatwiałem przez znajomego i miały być też 2 elektrodowe i niestety są zwykłe. I cóż, niestety autko nie chodzi już tak fajnie jak chodziło. Tamte świece stare mają przebieg już 20000km więc nie będę ich już zakręcał. I teraz sobie w różnych katalogach wybrałem odpowiedniki pasujące do mojego autka z firm: Brisk, Beru i NGK (takie same jak były). Briski i beru są 4 elektrodowe. Widziałem jakie iskry generują te 4 elektrodowe i jest duża różnica. I moje pytanko, używa ktoś świec firm beru lub brisk?? Bo z tego co wyczytałem na necie to beru są bardziej trwałe ale droższe od brisków. Briski wytrzymują tak 15000km. Więc prosiłbym o opinie co do tych świec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Wybierz takie jakie u ciebie się sprawują dobrze Co do Brisk nie zawsze dają rade z każdym silnikiem zwłaszcza jak cewki nie wyrabiają zwłaszcza w naszych silnikach. http://tuning.pl/_tuning_Test_swiec_Brisk-...5_aid_516_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theeye7777 Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 No więc właśnie, te świece brisk czteroelektrodowe dają bardzo dużą iskrę i znacznie mocniejszą niż w zwykłych. Boje się że cewki mogą nie wytrzymać czegoś takiego. http://www.youtube.com/watch?v=DqPhyjc3OI8&feature=related Z beru może być podobnie. Tylko właśnie nie ma jak spróbować, bo bez sensu wydawać kasę żeby spróbować i potem jak nie będzie dobrze to żeby leżały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Ja właśnie przymierzam się do beru 4 elektrodowych (UTX 1), ale to dopiero za 1,5k km. Beru ma je podane w katalogu, więc z cewkami nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theeye7777 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 fred, ja właśnie też sprawdzałem w katalogu briska i tam jest kilka modeli świec, jakieś extra, premium, tuning itp. i właśnie te co chcę kupić są wg tego katalogu właśnie do mojego silnika. Dokładnie chodzi mi o modele: DR15TC lub DOR14LGS. http://www.brisk.biz/catalog.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Pierwszy raz będę wkładał takie świece, ale wyszedłem z założenia, że skoro mam cewki beru to świece powinny zadziałać Jak będzie zobaczymy za 1,5k km 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi