Robciu Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Ja w K4M812 wkręciłem Eyquem RFN 52 LZ wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depe Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Będę wymieniał olej i klocki w przyszłym tygodniu (już kupiłem ELF-a 5W40 Evolution 900 NF) i przy okazji chcę wymienić świece. Czy muszą być te (zalecane) EYQUEM-y RFN58LZ czy mogą być DENSO K20TT, pytam bo na miejscu nie mogę kupić tych EYQUEM-ów, a są właśnie te DENSO (są jeszcze BOSCH-e i NGK, ale sprzedawca poleca te DENSO). Nadmienię, że mam zainstalowane LPG, ale podobno nie ma typowych świec do gazu tylko do konkretnego modelu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Ja mam denso k20tt. Miałem je w MI i teraz założyłem do MII (oczywiście nie te same tylko inne, nowe :) Wszystko działa bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depe Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) Założyłem te DENSO K20TT i..., i po ok 900km padła mi jedna. Miałem jeszcze jeden komplet do drugiego Scenica brata i wziąłem jedną na podmiankę. Zastanawiam się czy jednak nie kupić tych zalecanych EYQUEM-ów RFN58LZ bo żona jeździ do pracy po 90km codziennie i nie zamierzam się zastanawiać czy dojedzie do pracy czy nie. Więc jestem troszkę rozczarowany i mam tylko cichą nadzieję, że to jednostkowy przypadek. Edytowane 9 Maja 2014 przez Depe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad20 Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ja stosuję świece NGK i jescze nigdy mnie nie zawiodły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Otomotiv Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Megane II 1,4 16v stosuje świece EYQUEM RFN58LZ unikam NGK od czasu kiedy nowe świece mi w motocyklu zalewało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss.pl Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam. Chcę wymienić świece w silniku. Chciałem kupić NGK BKR6EZ , ale naczytałem się, że ogólnie są kiepskie. Jakie więc warto kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Ja z powodzeniem użytkuję Denso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss.pl Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 No właśnie w poprzedniej Megance I tylko z silnikiem 1.6 też zamontowałem Denso i generalnie nie widziałem problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Ja mam Denso zamontowane. Trochę mniej spala. Ale gorzej odpala. Pewnie ze starości akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss.pl Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Znalazłem taki model Denso K20TT - te chyba będą OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek7 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Valeo, po tysiącu kilometrów nastąpło niewidoczne rozszczelnienie między ceramiką a gwintem. Silnik przerywał, na zimnym śmierdziało pod maską niedopaloną mieszanką, cewka zachodziła parą wodną ze spalin i następowało przebicie iskry przy cewce zamiast na świecy. Wróciłem do NGK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manian Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) koledzy a jakie siwece byście polecili do scenica II 2004 rok 2.0 benzyna 16V? Auto bez gazu. Brać BERU Ultra-X Platin czy EYQUEM? Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez manian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsakpawel Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zamówiłem EYQUEM, ale że musiałem wymienić na szybko, to zainstalowałem BERU ULTRA. Na Beru silniczek chodził jak zegarek. Jak przyszły EYQUEM pomyślałem, że będzie jeszcze lepiej, a tu niespodzianka. Silnik się dusił i nierówno pracował. Tego samego dnia zainstalowałem ponownie BERU - jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manian Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) zamuwiłem beru ulra x napisze jak auto bedzię sie na nich sprawować Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi