getme Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam, Nie wiem czy moja Meganka II to phI czy phII (szukałam wyjaśnienia, ale poddałam się). To rok 2003, 1,6 16V, 1 rejestracja w maju 2003. Ma wspomaganie. Ostatnio w serwisie powiedzieli mi, że muszę pilnie wymienić przekładnie i kolumnę kierowniczą, bo w układzie kierowniczym są spore luzy (wali bardzo przy skręcaniu kierownicy, jakby na końcu ruchu skrętu... i na dziurach podczas jazdy prosto też dziwnie wali). Powiedzieli też, że mam nie jeździć w trasy dopóki tego nie zrobię, bo stan jest tragiczny, a jazda niebezpieczna. Powiedzieli, że podczas wymiany może się okazać, że trzeba wymienić również inne elementy... Czy ktoś może mi polecić mechanika w Toruniu, który mi to porządnie i tanio zrobi? Myślałam o zakupie części na Allegro, ale nie wiem jak się za to zabrać. Kolumny (używane) do Megane II można dostać za 250-450 złotych i nie rozumiem dlaczego. A przekładnię jak wybrać? Jestem dziewczyną... niestety zazwyczaj mechanicy gdy widzą blondynkę wymyślają sobie ceny z kosmosu... Ile może wynieść robocizna za te wymiany? Naprawdę potrzebuję pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 MII ph I :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi