arni88 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 gnerek Co do tłumika to zależy czy zakładasz samą końcówkę np Carlzone , czy używany tłumik z RS jeżeli końcówka to jest trochę ciecia mierzenia i spawania, jeżeli oryginał to wszystko powinno pasować, trzeba tylko skombinować sobie wieszak na końcu tłumika lub dorobić. w dźwięku nie zauważyłem zmian, chodzi tak jak przedtem, ale ja mam sama końcówkę, nie wiem jak na oryginalnym tłumiku z RS jest . A co do spojlera to chodzi ci o tą dokładkę w wersji Ph2 na dole zderzaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 arni88, odnośnie tłumika to chodzi mi o oryginalny od RS, czyli jeżeli będę miał taki to rozumiem że będzie trochę roboty tak jak opisałeś??? a co do spoilera to dokładnie chodzi mi o tą dokładkę, bo ja u siebie w phII mam i na zdjęciach u sprzedających zderzaki RS widzę że jest miejsce na tą dokładkę ale wolę już spytać Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jeżeli masz oryginał tłumik to nie powinno być problemu, najlepiej jak by koleś dał go z wieszakiem, wtedy masz prostą robotę. a co do spojlera chodzi ci o to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Dokładnie oto mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Masz ten spojler w normalnym zderzaku? dziwne nie spotkałem się jeszcze z takim czymś poza RS, jak możesz to daj foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 arni88, moze masz rację, moze rzeczywiście nie jest to typowy spoiler jak u Ciebie tak czy inaczej rozumiem ze najlepiej żeby to też było razem ze zderzakiem, bo spodziewam sie że osobno też jest trudno dostępne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Na 100% to nie ten spojler, ty masz to schowane pod zderzakiem, jest to cześć podłogi zderzaka, a ten spojler w RS jest na przodzie zderzaka . na tym zdjęciu go nie ma ale zaznaczyłem miejsce gdzie powinien być. Zauważyłem że na Allegro nie ma żadnego zderzaka z tym spojlerem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 arni88, Witam ponownie, mam do Ciebie jeszcze pytanko, zderzaki przód i tył sa już zakupione, moje pytanie dotyczy wcześniej już wspomnianej końcówki tłumika ponieważ zamierzam kupić oryginalną końcówkę od RS, zrobilem fotkę jak to teraz wygląda u mnie w wersji 1,9dCi, czy końcówka będzie pasowała bez większych przeróbek i problemów? Z góry wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Jeżeli masz końcówkę Carzone to musisz obciąć kawałem starego tłumika na czerwono zaznaczyłem mniej więcej gdzie to wypada. do tego taki wieszak, to jest oryginał , ale można pokombinować i dorobić coś... A jak masz tłumik oryginał RS wycięty z RS to wtedy pomierzysz obcinasz gdzie trzeba i spawanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 arni88, po raz kolejny wielkie dzięki za bardzo fachową pomoc i doradztwo (zresztą jak zawsze), jak tylko wszystko będzie gotowe to Ci się pochwalę rezultatami, mam nadzieję że jeszcze przed świętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Zderzak jest przed liftem i wygląda tak : Do tego jest jeszcze pęknięty w miejscu tablicy rej.Czy 900zł to nie za dużo za zderzak w takim stanie? Znalazłem jeszcze taki zderzak i widzę że troszkę się różni.Ponoć od wersji sport.Czy było kilka rodzaji takich zderzaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 ten drugi to po liftowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Z pęknięciem nie ma tragedii ale ceny tych zderzaków to są tragiczne w porównaniu do zwykłych, Ci co rozbierają Sporty myślą że to jakieś białe kruki ale rozbój w biały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Kurcze,szkoda że ten drugi jest po lifcie bo jest zdecydowanie tańszy.Z kąd oni biorą te ceny to ja nie wiem.Takie zderzaki typu sport do innych modeli są zdecydowanie tańsze np.skoda rs,niekture modele audi czy forda a megana?Hm. Apropo,zderzak tylni do sporta różni się przed liftem a po?Wydaje mi się że nie ale wolę się zapytać ekspertów,najlepiej tych którzy zakładali sobie takie gadżety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 krzemyk101, dokładnie pierwszy zderzak pasuje do Twojego modelu, drugi który pokazałeś to tak jak kolegaOjinau, napisał pasuje do wersji po lifcie czyli np u mnie, mógłbyś go też założyć ale to jak pisałem wtedy musiałbyś wymienić przednie reflektory na poliftowe... co do tylnego zderzaka to niczym się nie różniły obie wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi