sabes Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Panowie czym moze byc spowodowany spadek temp.silnika podczas postoju np.w korku albo tak ogolnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 ...niską temperaturą - tak, to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabes Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Tyko ze w pewnych momentach potrafi sie ssanie wlaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Po nagrzaniu do normalnej temperatury? Warto sprawdzić termostat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabes Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Wlasnie chodzi oto ze termostat jest wymieniony. [ Dodano: 2010-01-22, 19:44 ] W trakcie jazdy jest wszystko ok. Trzyma swoja temp. Ale gdy stane to gdzies po minucie widac jak wskazuwka sobie opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Jak już pisałem to normalne chyba, że spada całkiem. U mnie przeważnie max. do połowy, ale w jakiś długich korkach zimą nie stałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabes Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 U mnie w korku temp.spada tak gdzies do drugiej kreski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 To nie masz się czym przejmować B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabes Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Tylko ze dziwi mnie taki spadek temp.pomimo ze to diesel to pierwszy raz z czyms takim sie spodykam a dieslami jezdze od ponad 5lat i nigdy nie mialem takich przypadlosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Seb80, to normalne,że wskazówka od ogrzewania podczas stania w korkach przy takim mrozie spadnie o jedną kreskę.Natomiast normalne nie jest to,że silnik po nabraniu roboczej temperatury potrafi włączyć w w/w sytuacji ssanie.Nie wiem czy w Twoim silniku są swiece (grzałki) nurkowe?W 1.9dCi są i to mogłoby być ewentualną przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamp Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Do pracy mam 25 km i temperatura w obecnych mrozach zachowuje się następująco (testowałem): 1. Włączony climatronic w pozycji AUTO temperatura nastawiona 22C -->pod praca 2 czasem 3 kreski temperatury płynu chłodniczego 2. Ręcznie ustawiony nawiew na szybę i nogi temperatura 22C wentylator na 2 --> pod pracą 3 lub 4 kreski temperatury płynu chłodniczego 3. Włączony climatronic w pozycji AUTO temperatura nastawiona 22C jazda z obrotami silnika około 3000 -->pod pracą 4 kreski temperatury płynu chłodniczego 4. Ręcznie ustawiony nawiew na szybę i nogi temperatura 22C wentylator na 0 --> pod pracą 5 kresek temperatury płynu chłodniczego czyli tyle co powinno. Stojąc w korku lub na światłach temperatura płynu chłodniczego spada z 4 kresek np do 2 Mam pytanie czy ma ktoś z Was osłonę zimową na chłodnice i czy to pomaga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabes Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam ponownie. Ssanie zalacza mi sie podczas dluzszego postoju gdy temp.silnika spadnie do drugiej kreski. Napewno nie jest wlaczone gdy osiagnie temp.robocza. [ Dodano: 2010-01-24, 12:11 ] Z tego co sie dowiadywalem to do tego modelu nie ma. P.s mam dokladnie podobne objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi