Rbit Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 teraz mam SKF,ciekawy jestem ile wytrzymają Wierz mi, że wytrzymają bardzo długo. SKF-FAG to Szwedzka firma, założona w 1907r., o globalnym zasięgu. Jeden z największych producentów łożysk i nie tylko na świecie. Posiada swoje autoryzowane placówki w ponad 15 tyś. miejscowości w 130 krajach świata. Oprócz branży motoryzacyjnej zaopatruje w łożyska jeszcze choćby przemysł lotniczy, kolejowy, maszynowy na bolidach F1 kończąc. I to nie byle kogo bo sam team Ferrari we wszystkich bolidach jezdzi na łożyskach SKFu, zresztą wersje cywilne też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Wy się nie jarajcie tak tą Szwecją, robiłem Szwedom projekty. Maszyna staje się szwedzka, kiedy do Polski trafia półprodukt z Chin, tu go przerabiam do ichnich standardów. Takie coś Musi trafić do cośtamBorgstad, i dalej w śwat idzie Szwedzka Stal :-P :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 scar, to Ci powiem że te łożyska do Ferrari F1 produkują w fabryce w Chinach :-P A do wersji cywilnych w Meksyku ;-) Wielkie i znane koncerny z różnych branż mają przeważnie tylko swoje centrale w krajach macierzystych, a cała reszta produkcji jest rozsiana po strefach najtańszej siły roboczej. Tak to wygląda w przemyśle masowym na wielką skalę i nie ma w tym żadnego dziwota, tak samo jak to że chleb ,który wypiekają w Polskiej piekarni i kupujesz w Polskim sklepie pochodzi z Holenderskiej mąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam mam do wymiany łożysko z przodu prawe wiec będę wymieniał oba ale nie wiem na które warto - pewnie na najlepsze i najdroższe SKF ale byłem w 2 sklepach i oto wyniki SKF - 131zł szt. cena trochę odstrasza Omron - 93 zł szt. - nie słyszałem o takich może coś o nich powiecie, oraz oryginalne do meganki marki nie znam 91 zł. jeżdżę ok. 3 tys.km miesięcznie , poradźcie które :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 trochę nie przyjąłeś dygresji. Najlepsze marki produkują u Chińczyków przechodząc kontrolę jakości firm macierzystych. Nie można nazwać ze Szwedzkiej Stali czegoś zrobionego w innym kraju i będącego szwedzkością tylko z 10 minut w magazynie. A wyłącznie o to Im chodzi= maszynę kupiłeś ze Szwecji, stamtąd ja przywiozłeś. To jak coś wyprodukowane u Niemców z Niemiecką Precyzją, masz wtedy na myśli w Chinach? Za duży of w temacie, nie ciągnę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 SNR,albo SKF,popytaj w innym sklepie powinny być tańsze,sam niedawno swoje wymieniłem,nawet manuala dałem jako takiego :D http://moto.allegro.pl/item639426057_lozys..._ii_megane.html Wymiary łożyska 37x72x37 łożyska SNR,mają oznaczenie Snr GB.12807 (numer kat. zamiennika skf 3596). tu był poruszony temat: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=1409&...sc&start=40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Omron - 93 zł szt. - nie słyszałem o takich może coś o nich powiecie, Omrona znam z jak najlepszej strony automatyki przemysłowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Jeśli te oryginalne to SNR, to możesz brać, dobra jakość, długo wytrzymią. [ Dodano: 2009-05-18, 21:42 ] scar, to Ci jeszcze powiem, że te łożyska są też z Chińskiej stali i nawet na 10 min. nie trafiają do magazynów w Szwecji. A jednak nie są Chińskie. To z jakiego kraju pochodzi materiał, gdzie i przez kogo został wyprodukowany jest sprawą drugorzędną, gdyż liczy się tylko logo jakim jest sygnowane. To są tylko wykonawcy. Maszyny , technologie wszystko co najważniejsze należy do SKF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 zdecydowałem sie jednak na SKF-y 3596VKBA , 120zł szt. w sklepie skfu byłem i za te same są za 150 zł.- nie warto kupować tam.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinMTC Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 robak moje optimale, które wpakował mi mechanik po 3 miesiącach i 2000km wyglądały prawie gorzej. SKF SNR to się tam ma montować:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aine Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Na łożyskach nie ma co oszczędzać, zwłaszcza jak się dużo jeździ. U mnie była założona do przodu jakaś podróba i po pewnym czasie koło zaczęło się chwiać na boki, więc stało się niebezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekwu Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 zamówie SKF http://moto.allegro.pl/item639426057_lozys..._ii_megane.html zobaczymy jak się spiszą.. :D Słuchajcie jak mam krzywą felgę w niewielkim stopniu to koło również może lekko huczeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 jakbys mial felge krzywa to przedewszystkim czulbys to na kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekwu Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 czyli nie jest tak mocno krzywa.. przy hamowaniu mi lekko trzęsie ale to raczej nie felga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 jak przy hamowaniu to raczej wina tarcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi