CybiQba Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Witam. Mam Meganke 1,6. Trzy miesiące temu padło mi łożysko w lewym przednim kole. Mechanikowi poleciłem wymienić łożyska w lewym i w prawym kole, żeby za tydzień znów nie mieć kłopotów. Wymienił na jakieś zamienniki, nie wiem jakie, wszystkio było wporządku, żadnych szumów nic... przez jakiś miesiąc. Potem przy prędkości 60km/h zaczął pojawiać się szum w lewym kole, a po tygodniu w prawym. Od wymiany łożysk zrobiłem trochę ponad 15000 km i w tej chwili ten szum zaczyna się przy 30km/h. Sprawdziłem koła luzów nie mają, natomiast przy obracaniu ich, wyraźnie czuć coś jakby przeskakiwały zapadki (nie wiem jak to określić). Proszę o poradę czy to znów łożyska czy może coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Raczej łożyska- pewnie marki Optimal ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 ..ja też zauważyłem szybkie zużywanie sie łożysk... ALe odkąd kupiłem droższe i byłem przy ich wkładaniu :) wciskaniu a nie jak robi wiele warsztatów wpijaniu to jak narazie odpukać mam spokój.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CybiQba Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Jest jakiś dobry zamiennik? A może lepiej w takim razie orginalne założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Załóż SNR albo SKF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Mi mechanik w tamtym roku założył łożysko firmy CX chyba za 50 złotych, pomimo iż prosiłem go o SNR za 120 złotych. Zaczęło wyć ostatnio i zgłośiłem reklamację. Wstawił SNR i kasuje mnie tylko za różnicę cen między łożyskami. Tym razem byłem przy wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CybiQba Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Kupiłem SNR. Większy wydatek. teraz do mechanika i zobaczymy jak długo potrzymają. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 panowie tak wygląda CX po przejechaniu 20000 dalej nie komentuję, dopowiedzcie sobie sami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekb351 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Jak kupowac to zawsze lepsze bo jak kupiny szajstwo to skączy sie to tak jak na rysunku powyszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 1,5 miesiąca temu wymieniałem w warsztacie tylne łożysko założyłem SNR - przejechałem około 3000 km - do wymiany - jak Oni zakładają te łożyska :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Nic na siłę tylko młotkiem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annza Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Mam problem przy skręcie w lewo słychać szum.Co moze być przyczyną?pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 annza, pewnie łożysko, samochod do góry pokreć kołami i posluchaj, bedziesz slyszec delikatne szumienie. Zreszta najlepiej wymien oba łożyska,wczesniej czy pozniej drugie tez ci padnie a koszt nie jest jakis ogromny. Jak bedziesz chcial to moge ci podac namiary gdzie ja wymieniałem. Chlopaki maja prase hydrauliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Robak, moje było w gorszym stanie,koszyk zmielony,pierścień popękany,nawet bieżnia łożyska się rozleciała...teraz mam SKF,ciekawy jestem ile wytrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annza Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Maryan, Dzieki za pomoc. Jeśli mozesz to podaj mi ten adres to sobie podjadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi