Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Paliwo zimą

mirecc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj rano, po zatankowaniu poprzedniego dnia 31l ON Verva (dolewka do około 25l ON Verva) przy -20°C megi odpaliła bez najmniejszych problemów... po ujechaniu 500m kontrolka STOP, komunikat o "uszkodzonym wtrysku" i silnik zgasł. Około 30 prób odpalenia (stanąłęm na środku jednego z najbardziej uczęszczanych skrzyżowań w miaście) za każdym razem odpala i po kilku sekundach dusi się i gaśnie. Telefon do znajomego i holowanie. Czyszczenie zbiornika paliwa po spuszczeniu feralnego paliwa, czyszczenie przewodów paliwowych i wymiana filtra paliwa, wymienionego miesiąc temu po podobnych objawach i też po zatankowaniu ON Verva z Orlenu. Tym razem jednak wiedziałem już, że winowajcą jest Orlen i złożyłem reklamację na podstawie paragonu z tankowania. Mam fakturę za usługę "przywrócenia auta do życia" i zaparafinowany szczelnie filtr paliwa. Zobaczymy jak odpowie gigant na roszczenia szaraczka... Jednym słowem ostrzegam przed ON Verva ze stacji Orlen w Jastrzębiu Zdroju! Jeśli ktoś miał podobne problemy z paliwem w dieselu to proszę podawać przykłady gdzie i co tankuje. Może inni dzięki temu zatankują lepiej...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...