snap Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 w poniedzialek wybieram sie do oddzialu masters'a na zawirusowanie kompa spodziewam sie okolo 150km i cos kolo 340nm bo takie wyniki wyciagaja na streeteracing.pl i tego typu podobnych forach :) do tego wiekszy intercooler bo nasze ( tzn 1,9 ) sa troche lipne i generalnie seryjne nie sa za bardzo wydajne a w upalne dni jeszcze bardziej jest to odczuwalne bedzie oczywiscie wykresik itp :) teraz pytanie natury technicznej, wiadomo ze sprzeglo nie pociagnie i czy do 1,9 pasuje sprzeglo od laguny 2,2 150km ? tam jest moment chyba 350nm czyli idealnie by pasowalo myslalem o spieku i mocniejszym docisku od radzikowskiego ale nie bardzo to mi sie widzi bo kolo 2masowe mocno sie zuzywa :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ciekaw jestem jak to będzie z tym spadkiem spalania. Sprawdź sobie teraz ile Ci pali ale licząc wg wlanych litrów ropy. Podobno spada do 1 litra. Ciekawe ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 To czy pasuje sprzęgło od silnika 2,2 pewnie nikt nie wie (jeszcze). Przeszukaj strony producentów sprzęgieł. Może znajdziesz jaki typ do jednego i drugiego silnika jest stosowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 jezeli chodzi o ludzi ze streetracing.pl to mozesz ufac im i temu co tam piszą, bo jestem/byłem na tym forum od samego jego powstania (październik 2002), ale pamiętaj że znaczna większośc formu userów streetracing.pl stawia na osiągi, nawet kosztem zywotności silnika, kasy itp a co do pomysłu to super; z samym silnikiem nie powinno byc problemów bo z takich pojemnościach (rufi-forumuser streetracing.pl) + pare innych osób powyciskały nawet po 200km na odpowiedniej mapie sprzegło chyba ci tak szybko nie padnie-jeszcze zależy jak sie bedziesz nim posługiwał jak sie bedzie ślizgac to napisz.....ciekaw jestem ogólnie super projekt-chyba bedziesz miec najszybsza meganke na forum... jak już zainstalują wirusa to wrzuc na nasze forum wykres z hamownii.... gratuluje pomysłu i życze powodzenia z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 dzisiaj rozmawialem z facetem ktory bedzie wgrywal wirusa mowil ze przyrost bedzie okolo 20km i 40nm to jest najbardziej optymalne ze wzgledu na wtryskiewcze ( jest opinia ) i sprzeglo mozna zrobic +30 km ale beda sprzeglo szybko sie zajedzie co do sprzegla od laguny 2,2 to nie pasuje :/ sprawdzalem i jest fizycznie inne na koniec planuje jakies ladny wskaznik turbo wkomponowany w slupek ale to juz dam do wykonania firmie extreme car audio kolejna sprawa - potrzebuje przyblizonych wymiarow intercoolera - jezeli ktos zna to bardzo prosze o info oraz srednice rur w coolerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 na koniec planuje jakies ladny wskaznik turbo tez o tym mysle :) ale gdzies kolo zegarow, albo z lewej albo z prawej. raczej z prawej, tak zeby bylo widoczne z wnetrza auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 http://www.carzonespecials.com/index.php?b...1306&kid=19 proponuje takie cos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 eeee na co mi trzy budziki w obudowie... ja tam wolalbym wolno stojacy :) PS: wymieniam turbine, nowa juz kupilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 DrNO. CO Ty kombinujesz? Mam nadzieję że kombinujesz a nie padła Ci turbinka. :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 nie, nie zartuje sobie ale tak serio: podniesc do 100/240 chipem i wsadzic do srodka busole od turbo (na pewno sie da) po prawej stronie zegarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 wiec tak serie trzymal w miare dobrze jak widac, moment tez nawet nawet ( 120km i 280nm seria ) vmax 171 to predkosc na 4 biegu wiec spokojnie ogolnie programik jest raczej lajtowy, mozna bylo wiecej ale wiadomo sprzeglo itp ... silnik ciagnie w wiekszym zakresie obrotow i jezdzi sie calkiem przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 143 KM to już ładnie musi pomykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Ciekawe ile Ci teraz będzie palić. Mi na innym czujniku sterującym przepustnicą powietrza lepiej pomykał ale palił chyba nieco więcej. Miał baaaardzo długą 3 kę. A teraz mam standardzik. Nie liczone na hamowni. [ Dodano: 2007-06-05, 18:11 ] PS: wymieniam turbine, nowa juz kupilem Obrazek Grześku. To zdjęcie mi się poprzednio nie otworzyło dlatego nie wiedziałem o co chodzi Ci z tą turbinką. Ta jest że tak określę "wpytna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 zdrowy wykres! brawo masz może pro g-tech-a do pomiarów?ciekawe jak sie rozpędza do 100 km/h? masz moze jakieś wstepne obliczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Ciekawe ile Ci teraz będzie palić. mowil ze + lub - 0,5 l ale zwykle - facet przejezdza 80km wiecej na pelnym baku masz może pro g-tech-a do pomiarów?ciekawe jak sie rozpędza do 100 km/h? masz moze jakieś wstepne obliczenia? moze uda mi sie zalatwic g-techa, ale mysle ze okolo 8,5 powinno byc 143 KM to już ładnie musi pomykać ladnie ladnie a moment rzuca glowa o zaglowki mialem juz dzisiaj sytuacje ze przy ostrym gazie na 2-ce kierownica mi wypadla z rak na zakrecie 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi