berniMucha Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Jeśli jest ktoś chętny to mam parę cennych porad i fotek jak rozebrać przód auta żeby przeciągnąć kabel do zasilania wzmacniacza oczywiście proszę o kontakt na gg 8016517 i wtedy powiem co i jak bo szukałem na tym forum dużo dużo i nic ciekawego nie znalazłem znalazłem tylko opis po łebkach co dało końcowy wynik połamania kilku zaczepów. Powiem wam że z tą wiedzą jaką wam przekażę wystarczy wam klucz 10 , 13 i płaski śrubokręt czas instalki około 2,5 h z czego 1 h stracona na jak się okazało błachostkę Wiec pisać śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Lepiej zrób manual jak to zrobić i opisz to na forum - będzie z tego więcej korzyści bo jak każdy zacznie Cię pytać co i jak, to Ci się szybko odechce. Poza tym, nie zawsze jesteś dostępny na gg, a informacje na forum będą sobie spokojnie leżeć i są dostępne o każdej porze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Dobrze, że nie udziela porad przez naszą klasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 antonescu, :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Odświerze temat ponieważ w weekend postanowiłem zamontować w swojej Megi własne CarAudio i problem - nie mam zielonego pojęcia którędy przeciągnąć kabel od akumulatota do bagażnika. Proszę o konkrety, fotki lub cokolwiek, co mi rozświetli temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picuch Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 fotki postaram się przesłać jutro. Kabel przeciągnij lewą stroną czyli od kierowcy. Musisz rozebrać cały filtr i akumulator i przeciągnąć go przez gumową uszczelkę razem z wiązką kabli która idzie od akumulatora do wnętrza samochodu i wychodzi na wysokości pedałów no a dalej progami i pod siedzenie najlepiej do rozdzielaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 picuch, będe czekał na fotki. Z góry dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecPC Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Chłopaki, zima się już zebrała więc nie ma sensu na robotę audio, chyba że macie duży garaż. Najłatwiej wyjąć cały środek z auta i poprowadzić kable, wygłuszyć podłogę i drzwi. Od tego należy zacząć. Proponuję od razu przeprowadzić kable RCA potrójnie ekranowane, bo jakoś nie wierze instalacji we francuzie. Również przez drzwi, należy przeprowadzić kable 2x2,5mm2 od bagażnika do konsoli środkowej, dodatkowo 2x2,5mm2 do drzwi przez kostki, oraz przemyśleć położenie głośników wysoko tonowych, pamiętając że podszybie nie jest za ciekawym miejscem ze względu na niszczenie sceny. Reasumując: 2x RCA potrójnie ekranowany z bagażnika do konsoli 2x 2,5mm2 lub 4x2,5mm2 od bagaznika do konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 ..... Również przez drzwi, należy przeprowadzić kable 2x2,5mm2 od bagażnika do konsoli środkowej, dodatkowo 2x2,5mm2 do drzwi przez kostki, .......... Reasumując: 2x RCA potrójnie ekranowany z bagażnika do konsoli 2x 2,5mm2 lub 4x2,5mm2 od bagaznika do konsoli po co 2,5mm2? Chciał bym zobaczyć kto ma na przodzie zestaw o mocy 1kW ze używa 2,5mm2 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecPC Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 cytowanie Kolego, 2,5mm2 ładuje się do zestawów maks. 200 Watt! Skoro chcesz, możesz położyć 1mm2 jestem w pełni za! A ja jestem w pełni za tym, żebyś zapoznał się z regulaminem! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 tak dla info :) Co do tabelki można zauważyć zasadę ze nie moc się liczy a impedancja (wyższa impedancja=mniejszy prąd i w wypadku tych samych mocy jak dla niższej impedancji wyższe napięcie) wiec analogicznie do podanych wartości 4 i 8ohm można sobie policzyć dla 2 i 1ohm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez.pl Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 podczepię się pod temat gdyż jestem na etapie wymiany okablowania. mianowicie chodzi mi o rodzaj kabli jakie muszę zakupić, to że RCA to wiem tylko ile metrów (orientacyjnie) tego i jaki rodzaj 2,5mm czy cieńsze i ile końcówek i jakie żeby podłączyć głośniki sytuacja następująca: megi II 3D ph1 2x głośniki przód 2x głośniki tył wzmacniacz docelowo pod siedzeniem kierowcy 2x tweetery radio sony cdx-gt828u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEGIGG1 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Jeśli jest ktoś chętny to mam parę cennych porad i fotek jak rozebrać przód auta żeby przeciągnąć kabel do zasilania wzmacniacza oczywiście proszę o kontakt na gg 8016517 i wtedy powiem co i jak bo szukałem na tym forum dużo dużo i nic ciekawego nie znalazłem znalazłem tylko opis po łebkach co dało końcowy wynik połamania kilku zaczepów. Powiem wam że z tą wiedzą jaką wam przekażę wystarczy wam klucz 10 , 13 i płaski śrubokręt czas instalki około 2,5 h z czego 1 h stracona na jak się okazało błachostkę Wiec pisać śmiało. Prosze podaj wszelkie info i fotki jak to mozliwe na meila. Nie chce czegos popsuć przy odkrecaniu aku filtra i jakichs zaczepów . a juz mam dość szukania jakiegos alternatywnego rozwiazania plusowego kabla w bagażniku a to nie bedzie mialo efektu zastepczzego . Z góry dzienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi