lukaszzd Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 czyli polecacie jednak ASO niż jakiś warsztat lakierniczy? Czekam teraz na kontakt z rzeczoznawcą. Uszkodzenia niewiem czy są duże ale w każdym bądź razie zderzak jest zerwany z zaczepów, z błotnika prawie harmonijka się zrobiła, no i drzwi odstają i ciężko je otworzyć z ojcem musieliśmy zaklejać je by niezaciekał deszcz...dobrze że facet troche wychamował przynajmniej są mniejsze szkody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zdecydowanie ASO - jest drożej ale w tym wypadku nie musisz się tym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 1000zł.. - to jest kwota za lakierowanie i regeneracje lakieru na uszkodzonych i sąsiadujących elementach . Do wymiany zderzak, błotnik, przypuszczam że i lampa oberwała do naprawy prawdopodobnie podłoga bagażnika. Odstaw auto do dobrego warsztatu (może być i ASO) i nie oszczędzaj na naprawie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Patrz czy ASO do którego oddajesz autko miało własną lakiernie! w TurboKamerze była taka akcja, że ASO Seata nie miało lakierni i zleciło pracę podwykonawcy z czego były same problemy. Koleś kilka lat się użerał o przywrócenie autka do dobrego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 miało własną lakiernie! w TurboKamerze była taka akcja, była też akcja z nissanem navarą - mieli lakiernie ale nie wyrabiali sie z robotą i też oddali podwykonawcy - gwarancji nigdy nie będzie - ASO warsztat jak każdy inny - tylko płaci tantiemy marce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 W ASO Renault w Gorzowie facet mi powiedział że najprawdopodobniej gdy będe te auto robił u nich to samochód pójdzie do kasacji, trzeba wymienić cały błotnik, zderzak i lampe, najprawdopodobniej część zawieszenia będzie do wymiany bo koło lekko krzywo stoii...warsztat już wybraliśmy tylko ciekawe ile wyjdzie naprawa na dzień dzisejszy mechanik bez rozbierania podał cene 3000 zł ale może coś być jeszcze pod spodem to cena będzie rosła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 A czy to auto trzyma geometrię po takim strzale? Wyklepać wyklepią tylko potem co sezon nowe gumy mile widziane. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76stitch Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 poniedziałkowa przygoda złotówa (taxi) wjechała mi w tył zatrzymywałem się przepuścić pieszego a to sprawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 coś nie rozumiem.. on ma maskę nieźle pogniecioną i zderzak nie ruszony, a Ty na dole zderzak połamany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76stitch Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 zderzak dostał po całości, więc tak oględziny zrobione wycena śmieszna 1460zł przy czym do wymiany zderzak napis, nadkole przewód gazu, do klepania ściana tylna uchwyt lampy poprzeczka belki, przy czym sam zderzak kosztuje 1500łzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 kawalek_edukacy, dokładnie to samo miałem napisać A może taksiaż juz wcześniej miał przód bity,bo patrząc sie na szkody w megance to nie chce się wierzyć :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 jednak Mercedesy nie są aż tak twarde?? Bravo twardosc Renault Megane 8-) 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76stitch Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 moja prawie centralnie dostała w podłużnicę i to ją uratowało od większej masakry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 patrząc sie na szkody w megance to nie chce się wierzyć Meganka jest z tyłu twarda.Miałem podobnie ale ze skodą u mnie ryska na części nielakierowanej a skoda reflektor, atrapa zderzak i maska - podobnie jak w mercu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76stitch Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 muszę teraz jakoś inaczej wydębić kasę bo to co zaproponowali na rękę to mnie bardzo rozbawiło wyśmiałem kolesia jak mi dał wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi