Martini26 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Witajcie! Po przepaleniu sie zarowki i ze wzgledu na mrozy pojechalem do serwisu na wymiane. Za namowa mechanika i po przeczytaniu na forum postanowilem wymienic komplet H7 - 2 szt. Nawet sprawnie to poszlo ale zaczal mi sie inny problem, jak przed wymiana swiecily soczewki normalnie tak teraz po wymianie soczewka kierowcy blado swieci w porownaniu do pasazera, z odleglosci widac ze pasazera ma mocny prostokat na kloszu reflektora i swieci prawidlowo a kierowcy nie ma tej wiazki na kloszu, slabo swieci i po stanieciu przed sciana widac ze ma centralnie w srodku obszar nieswiecenia. Wrocilem sie, sprawdzili jeszcze raz ale dalej to samo! Czy ktos mial podobna sytuacje? Dziwne bo nie bylo nic innego robione tylko zarowki wymieniane?! Wczesniejsze swiecily prawidlowo - czy soczewke tez sie ustawia? Jutro beda sciagac mi caly reflektor... dziwne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_26 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Być może źle zamontowali tą jedną żarówkę tzn odwrotnie ją włożyli co prawda ja nie posiadam soczewkowych to nie bardzo wiem jak się to przedstawia. A swoją drogą to ile kosztuje taka wymiana w serwisie bo ja sam u siebie wymieniałem i ciekawi mnie ile inkasuje za takie coś ASO ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini26 Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 nie robilem tego w aso tylko w Premio, zarowki 50zl - 2 szt. wraz z wymiana sprezynka spadla w tym reflektorze - teraz swieci jak nalezy, ale jednym slowem - masakra z wymiana zarowek w tych naszych megankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Przecież w phase II nie ma w lampach żadnych sprężynek. Przy soczewkach żarówki tylko są wciskane w odpowiednim położeniu (w odróżnieniu od lamp w modelach sprzed liftingu). O jaką więc sprężynkę chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini26 Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 bylem, widzialem, powiedzial mi ze sprezynka spadla wiec to chyba to bo swieci juz normalnie! Poza tym na forum juz tez o tym pisali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Nie ma tam żadnych sprężynek po prostu nie chcieli się przyznać ,że przy wymianie żarówki dali ciała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolkos Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Zgadzam się w lampie z phII nie ma żadnych sprężynek. Sam zmieniałem żarówki ostatnio nie jest to miłe. Teraz w lewej lampie mam żarówkę "Tungsram" tylko takie mieli na stacji, a w prawej Bosh, różnica w świeceniu jest ogromna. PS. polecam wybierać żarówki o przedłużonej żywotności. Kumpel kupił o podwyższonej jasności, świeciły faktycznie super, ale po 3mc padły obydwie. Wracając do tematu można żarówkę krzywo włożyć wtedy źle świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andreas9432 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychK Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 To IMHO są fotki z M II ph I, a nie ph II w tym wątku są zdjęcia z ph II tu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini26 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 A więc potwierdzam, dzisiaj byłem zmuszony do wymiany żarówki świateł mijania i rzeczywiście - nie ma sprężynek, poprostu samo gniazdo do osadzenia żarówy. Ale dopiero po odkręceniu koła (niestety) mogłem zobaczyć to ustrojstwo! Wpychałem na hamca wycięciem do góry a okazało się że wycięcie jest od dołu i jeszcze lekko skręcone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Mam pytanko - jak można założyć żarówkę H7 odwrotnie w M2 phII, przecież tam jest specjalny ząbek, tylko w jednek pozycji można ją włożyć... Pytam, bo mam podobnu problem - jak się stanie przy aucie i patrzy z góry (i do ok 10m przed autem) to jedno światło świeci jasnym białym i mocnym strumienień a drugie leciutko jakby 1/3 mocy ale im dalej od auta tym mniejszy jest tenefekt a potem zanika i oba świecą bardzo mocno. Ja miałem wymieniany reflektor i się zastanawiam co jest nie tak, bo problem jest megra wqrwiający.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi