kbarann Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 jest jeszcze jeden sposób.... pomalować felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Dziś miałem wenę i wziąłem się za letnie koła zeby przygotować je do założenia na auto. Proces był taki jak opisalem powyżej W ruch poszły kosmetyki i tak: - najpierw koła zostały umyte za pomocą Hot Rims All Wheel Cleaner od Meguiars oraz okragłego pedzelka od Swisswax i wytarte do sucha - nastepnie w ruch poszła glinka i Quick Detailer z Megsa - kolejna czynność, to przygotowanie powierzchni za pomocą Cleaner Fluid od Swisswax - następnie na felgi został nałożony wosk Autobahn Swisswax, a na opony dressing od Megsa High Gloss. Oto fotki "przed": W trakcie: No i efekt końcowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 został Ci brud w zakamarkach dekielka i felgi myje się po sezonie a nie przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Spróbuj pokryć felgi preparatem Attack do felg aluminiowych, zostawić na chwilę, żeby się "przegryzło" z brudem i potem w miarę delikatną szczotką wyszorować cały brud. Moje alu po zimie były nieźle ufajdane od soli i nalotu z klocków. Po jednym czyszczeniu nie ma śladu po brudzie. A szczotkę kupiłem w markecie za 2,50 . Taką do naczyń z szeroko rozstawionym włosiem, co ułatwia szorowanie alusów w zakamarkach. pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 wkr, dokładnie Już wyżej o tym pisałem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 został Ci brud w zakamarkach dekielka i felgi myje się po sezonie a nie przed Kolego a ty tak zawsze czy może masz okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 zawsze mam okres droczę się tylko z Tobą hehe, wybacz. Po prostu jak dla mnie takie picowanie seryjnych felg produktami za xxx zł jest bezcelowe :lol: No ale każdy ma swoją ideologie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Po prostu jak dla mnie takie picowanie seryjnych felg produktami za xxx zł jest bezcelowe A nie rozumiesz że ktos moze miec takie hobby i takich "ktosiów" są dziesiatki. Ba, niekórzy z nich mają swoje firmy zajmujace się car-detailingiem i na brak klientów nie narzekają :lol: Więc kolego zrozum, że są ludzie którzy to lubią i chyba nie ma w tym nic złego. A to że ty ludzisz jeździć uciapanym autem. Hmm wolno ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 ano nie ma nic złego, uciapanym autem nie jeżdżę Tak jak napisałem wyżej, każdy ma swoją ideologie, z tym, że za taki car-detailing jak pokazałeś na fotkach to ja bym nie zapłacił :lol: jak już czyścić to dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 uciapanym autem nie jeżdżę widzisz dla mnie twoje auto wlasnie takie jest jak już czyścić to dokładnie. i kto to mówi :lol: Niestety ale niektórych elementów nie da sie dokladnie doczyścić w przeciagu 3 godzin, a tyle czasu tylko dziś miałem (z różnych wzgledów). I te moje koła, pomimo paru niedoskonałosci wynikajacych z braku czasu, są tak zabezpieczone, że po przejechaniu ok. 500 km w deszczu wystarczy im samo spłukanie ostrym strumieniem wody aby znów lśniły czystoscią Tak wogóle nie robię tego dla kasy tylko dla siebie ;) Natomaist twoja zawiaziętość i chęc dosr.. mi jest aż dziwna. Naprawdę to dziwne jak można znienawidzić kogoś tylko dlatego, że pokazał że można inaczej dbać o auto niż sam myslałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 a skąd Ty wiesz, że jeżdżę upaćkanym samochodem... widziałeś ? zadałeś sobie chociaż trud by spojrzeć na zdjęcia w galerii ? jakoś mi nikt nie zwrócił uwagi bym miał błoto na dachu czy syf na felgach. Po za tym ja sobie żartuje a ty się spinasz jak bym Ci na rodzinę nabluzgał, wyluzuj to tylko samochody :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi