voyteac Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Hej, płacić za extra gwarancje, a właściwie ubezpieczenie auta? Czy nie opłaca się? Np. 2 lata to 2100zł. Jakie Wasze zdanie? Pozdro, Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 znając możliwości renówki do różnych bolączek, nie najgorzej jak na dodatkowe dwa lata spokoju więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Płacić. To tylko 2100, a Twój spokój bezcenny, chyba, że chcesz go sprzedać po dwóch latach. Ja miałem i załuję, że kupiłem tylko na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 ja tez dokupuje - ale ze wzgledu na brak kasy mam zamiar dopiero 11 miesiacy od odbioru dokupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Otrzymałem pocztą list od Renault Polska, w którym napisane jest m.in: "dziękujemy za zakup umowy serwisowej formuła non stop, która przedłuża okres odpowiedzialności producenta i zapewnia bezpłatną wymianę wadliwych części, a także pakiet usług assistance". Do listu dołączona została specjana karta z numerem VIN mojego megane III z podanym terminem ważności. Termin ten to plus jeden rok od mojego końca standardowej gwarancji (czyli dwóch lat), który w moim wypadku kończy się w marcu tego roku. Czyli z karty wynika, że miałbym mieć jeszcze jeden rok. Dalej piszą, że karta jest dowodem posiadania formuły non stop, a w razie zapomnienia karty dowodem tym może być także pisemna umowa. I tu mi się coś nie zgadza, bo ja... nie zawierałem żadnej umowy, czyli po prostu nie kupowałem żadnej formuły. Skąd więc taki gest Renault? Wierzyć mi się nie chce, żebym dostał taki prezencik. A może to jkaś ściema i jest gdzieś haczyk? Czy kogoś z Was spotkało może to samo i też dostał taki list? Na razie nie dzwoniłem do Renault, żeby o to spytać. Owszem, krótko po zakupie samochodu (miesiąc) miałem przejścia z samochodem i serwisem i korzytałem trzykrotnie z gwarancji, nawet korespondowałem w tej sprawie z Renault Polska. Ale czy to byłby powód, żeby dostać coś gratis? Jakaś rehabilitacja Renault? Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi