kruz86 Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam, mam następujący problem. 2 tyg temu zapaliła mi się żółta kontrolka od silnika. Po podjechaniu na komputer okazało się, że padł czujnik wału korbowego. Wymieniłem na org. Całość kosztowała 500 pln. Po tygodniu jazdy auto nadal jest zamulone i ciężko wkręca się na obroty. Przyśpieszenie do 100 km/h trwa o 5 sek dłużej a prędkość maksymalna spadła z 200 do 170 km/h. Czy ktoś może mi powiedzieć czego to jest wina, gdyż komputer żadnych błędów nie wykrywa. Może padły cewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antoni Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Jak był błąd czujnika, brak mocy to pewnie KZFR lub cewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruz86 Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Ale jest możliwość aby komp tego nie wykrył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antoni Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Koła rozrządu nie ma błędu, pokazuje błąd czujnika położenia wału i obwodu tak było u mnie jeżdziłem ponad pół roku wymieniłem koło i pasek teraz chodzi. A tak cewki to na kompie pokaże błędy na cylindrach który co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruz86 Napisano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Dziś sprawdziłem filtry i cewki i wszystko ok, a auto jak muli tak muli. A czym się objawia problem z KZFR? Bo u mnie silnik odpala i pracuje bardzo ładnie i cicho tyle że moc nie ta..:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonescu Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Problem z kzfr był już dokładnie opisany, poszukaj. Jak wygląda spalanie, sondy tlenu pracują normalnie? Filtr paliwa też sprawdziłeś, zresztą nie ma co sprawdzać, trzba go wymienić koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruz86 Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Wszystkie filtry były wymienione w listopadzie na nowe. Jeżeli chodzi o spalanie to ostatnio faktycznie, więcej pali. Za tydzień mam wolną chwilę i podjadę do specjalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatrykGDA Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 ja bym obstawiał przepływomierz. To co pokazuje komputer nie zawsze jest do końca trafione. EDYTA: O przepływomierzu nie wiedziałem, sory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonescu Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Megane II 1,6 nie ma przepływomierza. To co piszą ludzie na forum też nie zawsze jest trafione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts