coockney Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam moje pytanie dotyczy dziwnych drgań podczas jazdy z prędkością powyżej 80km/h drgania te odczuwalne są tak jakby cały samochód drżał. Proszę o rady, dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Koła dobrze wyważone Poduszki silnika i skrzyni całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus_24 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Przy jakich obrotach masz drgania? Jeśli drgania nie są duże to przyczyną może być różnica ciśnień w kołach lub skrzywiona felga gorzej jeśli drgania mają większą siłę :-| [ Dodano: 2010-04-10, 13:27 ] sprawdziłbym też drążki kierownicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lekal Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Wymieniłem : amortyzatory, opony, półoś, klocki hamulcowe, poduszki. Ustawiona geometria , usunięte wszelkie luzy i ...... nic . Jak telepało tak telepie. Staram się jak najszybciej przejść na 90 i wszystko jest ok. Usterkę próbowało zdiagnozować w 4 warsztatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 A koła wyważone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbonne Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Mialem podobnie tylko u mnie telepalo 110 a 130 wymienilem koncowki drążków kierowniczych i teraz jest spokuj zadnych drgan niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Koła wyważone? Pierwsze zasadnicze pytanie, jeśli wymieniałeś opony a pewno tak to one sa winne. Bardzo rzadko występuja inne przyczyny niz KOŁA. Opony są wyważane na małych prędkosciach obrotowych więc często jest tak że wszystko jest w porządku do 80-90 km/h powyżej zaczynaja się jaja. W nubirze tłucze mi przy 110 i musze jechać do goscia aby poprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus_24 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 wyważenie kół jest bardzo ważne, ale również warto sprawdzić czy opony nie są "wybulone :-| " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasin Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 nie jestem pewien, ale czy jest taka możliwość że łożysko w którymś kole sie zepsuło?! moze to jest przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Łożysko, raczej nie. Miałem 3x rozwalone łożysko (jedno to wyjący złom był). Ale wibracji nie było nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi