marcin1982 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Witam was jako że chcę podnieś moc w swoim autko mam pytanko czy ktoś z was kiedyś myślał o swapie do Megane I albo Scenica I silnika z Seata Leona 1.9 TDI 150km?? pytam dlatego że jest to silnik wytrzymały i jak na disla bardzo rozwojowy. Dlatego tez mi przyszedł taki pomysł do głowy ze swapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Wg. przepisów nie możesz zamienić silnika z benzyny na diesla i na odwrót. TDI 150KM miał mój brat w Leonie Cupra4 i narzekał na spalanie, przy delikatnej jeździe nie zszedł poniżej 6,5 litra. No ale z drugiej strony sprzęt jeździł konkretnie 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1982 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 wiem ze cupry pala wiecej niż ośka. Własnie Ośka pali na trasie do 5 litrów po programie na 190km i to jest fajne bez żadnych modyfikacji masz prawie 200km:). To nie w moim aucie by było tylko w kolegi:) Ciekawi mnie czy silnik z osprzętem sie zmieści:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 marcin1982, kolega ma w oplu calibra 2.0 tdi BKD z audi więc wszystko się da... meganecoupe02, można zmienić miałem leona 1,6 i zmieniłem na 1.9 tdi, przegląd i wszystko wyszło 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Ja dowiadywałem się na dwóch stacjach diagnostycznych i w obu przypadkach diagności z cała pewnością powiedzieli, że nie można takich przeróbek robić. Zupełnie inaczej sprawa wygląda przy zmianie z benzynę na benzynę itd. Teraz mam wątpliwości, będzie trzeba doczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1982 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 kolek, dzięki wielkie za info:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 meganecoupe02, gdzie masz zapisane że nie można zmienić z Diesla na Benzynę i odwrotnie... znam wiele aut które w których został zamontowany silnik i auto zostały zarejestrowane z nowym silnikiem i zrobiony przegląd.... na stacji diagnostycznej to tylko kasę biorą... jak napisał kolega kolek spokojnie można zmieniać i pojemności i rodzaje motorów w samochodach... [ Dodano: 2010-04-13, 23:43 ] marcin1982, a wracając do twojego pytania... wszystko można tylko koszta takiego swapu przekroczą wartość twojego autka... wiesz zamonotowanie tdi 150 wiązać się będzie ze zrobienie odpowiednich mocowań silnika i skrzyni, pewnie półosie będzie trzeba robić na zamówienie, do tego dojdzie cała elektronika która pewnie jest do zrobienia ale czy to będzie działać z licznikiem i innymi podzespołami Renault. No i znalezienie magika który to wszystko zmontuje nie będzie łatwe... Zostaje jeszcze znalezienie jakiegoś TDI w super stanie... Propozycja moja... Sprzedać Renault i kupić VW bądź Seata z takim silnikiem... wyjdzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi