Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Gdzie i jak zamontować zestaw w CC ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo fajny zestawik Presidenta Johnnego II ASC z jakąś anteną Sirusa ale niestety ma podstawę magnesową :-) jak wiadomo CC niemalże wszystko ma z plastiku i nie mam możliwości postawienia tej anteny...

No i teraz dwa pytania, po pierwsze JAK zamonotwać stałą antenę żeby wyrządzić jak najmniej szkód (uniknę wiercenia ), oraz JAKĄ antenę zakupić (czy może tą moją da się zaadoptować) ?

Pomożecie <ok>:-)

Sirius czy aby na pewno? Nie Sirio przypadkiem. Jeżeli tak to jaki model. Z czego jest wykonana tylna klapa. Czy materiał jest sztywny czy może pracuje. Czy w aucie jest przewidziane ucho pod tylnym zderzakiem. Trzeba by było tak to przemyśleć coby nie popsuć wizerunku auta. Ja proponował bym jednak montaż niezalecany ale najbardziej wydaje mi się estetyczny. Jeżeli pod podwoziem znalazł bym miejsce na zamontowanie jakiegoś kątownika to bym go postarał się wysunąć go od podwozia coby stanowiło miejsce montażu anteny. Antena co prawda nie będzie miała warunków do pracy i trzeba by było coś długiego i dobrze zestrojonego. Opcja dwa to czy pod klapą są jakieś śruby pod które można by było zrobić uchwyt. Trzecia to założenie uchwytu antenowego do samej klapy ale pod warunkiem że jest ona mocna z tym że trzeba by było podciągnąć przewód masowy.

Idąc na całość to dziura w klapie pod nią podłożyć kawał blachy dla wzmocnienia. Do blachy podciągnąć masę i montować antenę. Oczywiście to najlepszy da efekt tylko czy nie będzie przeszkadzało przy otwieraniu dachu. Jeżeli da się przewody ładnie poupychać to będzie super punkt <ok> Jak się nie widziało auta to ciężko ocenić.

• 1 rok później...
  • 8 miesięcy temu...

i jak udało Wam sie zamontować CB do CC?? bo tez sie zastanawiałem jak to zrobić, według mnie klapa odpada bo otwiera sei w obie strony ( jako bagażnik lub jako schowek na dach) dach jest ze szkła, a nie ma anten z przysawką?? :D to by było chyba najlepesze rozwiązanie, albo zostaje klapa przednia lub od zderzaka. ma ktos moze włożone CB do CC to proszę o fotki :D

widziałem maniaka z magnesem na półce dachowej nad szybą, ten kawałek jest z metalu. Śmiesznie to wyglądało. Można też montować do przedniej klapy na uchwyty, ale wygląda tragicznie.

Polecam rozwiązanie jak z tego wątku, chyba najlepsze z możliwych. I to naszego forumowicza:

link

no musze pomyśleć o takiej blaszce, moze udało by sie to oblać elatomerem zeby nie porysoać lakieru, tylko jaką grubość dać zeby nie ruszało sie bo będzie obdzierać

jak cos wymyśle podrzuce zdjcia :D dzięki

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!