rusinekwrc Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 bede zmianial zawieszeni z swoim grandtour przod na jamex 35 a tyl to zalezy do kombi jest bardzo malo sprezyn sportowych a jak sa to w chorych cenach ma ktos jakis pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandaworld Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Tylko i wyłącznie!! Eibach Pro-kit -30mm/-30mm dedykowany do Twojej Megi oraz Twojego silnika ;) zapewnią bezpieczeństwo, komfort jazdy i odpowiedni efekt ;) warto zapłacić odrobinkę więcej. Komplet nowych możesz już złapać za 700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAZZMAN Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) zmieniałeś tylko sprężyny czy amortyzatory też? a jak komfort jazdy - lepszy czy gorszy? ja pochwal się efektem. Edytowane 8 Września 2013 przez TAZZMAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djosiriss Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Witam , Chciałbym obniżyć megi coupe o 3,5-4cm za pomocą sprężyn APEX lecz do tego chciałbym założyć rozpórkę przednich kielichów. Problem jest taki , iż na allegro nie znalazłem rozpórki do mojego modelu 1.9dci 2004r. Jest jedynie do modelu od 2008 . Problem kolejny jest taki iż od szyby do kielichów jest pociągnięty plastik który je zasłania uniemożliwiając jakąkolwiek rozpórkę. Pyt 1 czy ktoś ma lub gdzie można zakupić rozpórke do tego modelu ? pyt 2 Jak zdjąć ten plastik ? pyt 3 Czy obniżenie o 4cm przy felgach 16 lub 17 spowoduje że będzie można jeździć bez większych obaw czy pojawią się już problemy z krawęznikami , lezącymi policjantami itp ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mek Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Witam. 1. Z rozpórką to może być problem, chyba będziesz musiał zrobić na zamówienie. Nie jestem pewien ale chyba mój znajomy "zdziałał" taką do dCi, postaram się z nim skontaktować to później napiszę czego się dowiedziałem. 2. Nie mam pojęcia :P 3. Wstawiając sprężyny niższe niż 30mm każdy producent radzi wymienić też amortyzatory, jak już chcesz obniżać to czy zastanawiałeś się nad gwintem? Schodząc 40mm na pewno z krawężnikami kolorowo nie będzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) cięcie 1. Żaden problem - pasuje rozpórka przednia górna Weichers - nie ma znaczenia czy to 1,6 1,5dCi czy 2,0T sport :!: W instrukcji jest pokazane co i jak zamontować 2. Plastiku się nie zdejmuje - podcina się lub wycina tylko tę część która przysłania kielichy 3. BZDURA. Ori amory można stosować ze sprężynami do max -40mm. Kolejna bzdura to te niby problemy z krawężnikami po obniżeniu seryjnej zwykłej meg sprężynami o max 4cm. To nie sport że już seryjnie jest obniżony :) Regulamin pkt. 5.9 - Enter Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim. damiar Edytowane 26 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 A jak jeździ na koleinach czy na śpiący policjanta?? Bo na seryjnym jak wjadę na śpiący policjanta to czuje jak haczy zderzakiem albo ociera o podwodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandaworld Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Co do śpiących policjantów to 1 na tysiąc coś tam zahaczy jak jakiś wyjątkowo wysoki się trafi. Na jazdę po koleinach nie ma to wpływu, samochód lepiej trzyma się w zakrętach i przyjemniej się prowadzi. Na jazdę w koleinach największy wpływ mają dystanse i profil opon. Na Eibachach jeżdzę już ponad 3 lata i jestem bardzo zadowolony, czasami chciałbym go jeszcze opuścić o te parę centymetrów ale brak problemów, o które pytasz rekompensuje mi ten drobny dodatkowy prześwit. Amortyzatory są seryjne, nie ciekną, raz wymieniałem łożyska amortyzatorów (górne) z półtora roku temu ale czy miało to coś wspólnego z obniżeniem nie jestem w 100% pewien, koszt niewielki. Efekt obniżenia możecie zobaczyć na zdjęciach w temacie z moim autem. Niedługo wrzucę jakieś nowe foty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi