michal8701 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Ja zrobiłem wszystko tak samo, ale zamiast wlutowywac niebieskie ledy, wstawialem je normalnie zamiast zarowek. Mniej wiecej wyszło to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rycerz-) Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 bylo tak :-| a jest tak tak w dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcwawa Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 moim zdaniem jezeli chce sie wstawiac diody bezposrednio w miejsce zarowek to trzeba je zeszlifowac, zeby mialy wiekszy kont swiecenia, bo jednak widac nierownomierne podswietlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 rycerz;-), toż to w dłuższej trasie może przyprawić o myśli samobójcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rycerz-) Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 cięcie nie no tak strasznie nie jest choc na poczatku ciezko bylo oderwac wzrok od zegarow :shock: .Mialem zrobic regulacje jasnosci,ale z czasem sie przyzwyczailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 jak panel kontrolny w "men in black 2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Dalej męczę temat wskazówek. pozostało mi ustawić wskazówkę prędkościomierza,narazie czekam,aż kumpel rozbierze swój licznik,wtedy zobaczy się jak daleko za kołek powinna opaść.Podświetlenie w nocy wygląda ok,pozostaje tylko podświetlić te piekielne wskazówki.Choć już rozważam zielone podświetlenie-nowy plan 8-)Zakupione niebieskie tarcze ,pewnie sprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol89 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 jakiego typ żarówki sluza standardowo do podświtlanie zegarow ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 R5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol89 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 lepper_pl, dzięki ;) nareszcie sie dowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 mam pytanie. Mam nadzieje, że niebawem zakupie białe tarcze, ale powiedzcie mi co mam kupić aby zmienić kolor podświetlenia? W jednym temacie czytam, że żarówki w drugim że diody. W tym temacie widze, że sa to diody. Tzn widze na tym górnym zegarze tylko, że tam nie ma elektronicznego wyświatlacza do kilometrów. Więc jedno pytanie: diody czy zarówki (jak żarówki to jakie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 jeśli zakupisz białe tarcze z filtrem w kolorze jakim chcesz to czeka cię tylko wymiana pleksi pod tarczami.pamiętaj by zaznaczyć sobie gdzie opadną wskazówki po wyjęciu słupków...ja tego nie zrobiłem i potem się nakombinowałem. Acha i jeszcze jedno,aby wskazówki swieciły to musisz wstawić po jednej diodzie blisko nich,innaczej słabo je widać,w orginale światło do nich idzie po poleksi jak mozesz zrób fotkę orginalnych tarcz i wskazówek po wyjęciu słupków 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 ja dopiero mam za tydzien urlop i jak bede mial czas to wtedy to zrobie. Czyli jak kupie tarcze to nie musze zmieniac światła podświetlenia. Tylko gorzej z wycieciem tej pomaranczowej pleksi czy jak to sie tam nazywa. gdzies czytałem że można ten kolor zmazać tylko nie wiem czy to wypali a i jeszcze jedno jakie żarówki są w koło tarczy? Te np. od świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 z pleksi koloru nie zetrzesz...filtr pomarańczowy z orginalnych tarcz tak.Co do żarówek,jest napisane stronę wczesniej. wycięcie pleksi jest banalne....wystarczy szlifierka kątowa i kilka wierteł plus wiertarka.Mi to zajęło niecałą godzinkę najważniejsze wszystko dokładnie odwzorować (otwory na słupki,pod wskazówki i inne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1989k Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 siema. słuchajcie doradźcie mi gdzie najlepiej kupic diody ? w zwykłym sklepie elektronicznym czy na allegro na przykład ? jeśli na allegro to możecie mi podać jakiś link ? a jeśli w sklepie to jaki to ma być model ? i gdzie kupie plexie ? Wiem, że banalne pytania ale przymierzam się do wymiany podświetlenia zegarów, potem może nawiewów jak się uda ale jestem zielony w tym temacie i potrzebuję fachowej porady pozdrawiam, Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi