pawlos18 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Witam. Mam problem z przednim zawieszeniem.Na początku kierownica drżała podczas hamowania.Wymieniłem jedną lewą tarcze i drżenie ustało do pewnego czasu.Teraz jak hamuje to sciąga przód w lewą stronę i drży kierownica.Sworznie i drązki zostały wymienione. Macie jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 W jakim stanie są tarcze i klocki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 lewa tarcza nowa,prawa używana lecz jeszcze w dobrym stanie.Klocki tez w stanie dobrym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 To już wystarczy taka subtelna różnica bo to wymienia się parami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Tak też wlasnie myslalem ok to sprawa ściągania byłaby załatwiona a co z tym drżeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 pawlos18, Nierówne tarcze/klocki. Wymień klocki i tarcze (ok. 250zł komplet) i nie powinno być już z tym problemu z ściąganiem i drżeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Lewa tarcza była krzywa więc najpierw zostala przetoczona i wtedy drzenie ustało na jakiś czas.Wymieniłem tą tarczę na nową i znowu był spokój na jakieś 2 miesiące a teraz od nowa wróciło.Wychodzi na to że lewa tarcza znowu jest krzywa.. tylko dlaczego ? Była nowa oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 pawlos18, Nierównomierne ścieranie się tarcz po obu stronach! Nie pomyślałeś, że jest zbyt mały nacisk na to nową tarczę z tego względu, że prawa jest bardziej zużyta? Zresztą kto Ci wymienił 1 tarczę? Napisz będziemy unikać. Może jeszcze klocki zostały stare? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Oczywiście ze pomyślałem o tym tylko wydawało mi się ze jakoś dostosują sie klocki do tarczy.Tarcze sam wymieniałem . Ok dzieki za wszystkie informację ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 pawlos18, Na przyszłość nie oszczędzaj na rzeczach, które mają bezpośredni wpływ na Twoje zdrowie. ;) Zapytaj mechanika jak się wymienia niektóre części np. klocki, tarcze, amortyzatory i opony zawsze parami. ;) Klocki nie zawsze zużywają się równomiernie a jak zostały ze starych tarcz i nie miały styku z nową na całej szerokości to nie hamowały skutecznie. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 pawlos18, jak coś zrobisz w tym temacie to napisz o efektach. Mam dokładnie ten sam typ drżenia ale na szczęście mnie nie ściąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 a może wyważyć koła wystarczy - jeśli to zrobiłeś to zmień zakład i wyważ jeszcze raz.Też miałem i wyważone były ale jak pojechałem do innego zakładu to się okazało że nie sa wyważone i trzeba było wykonać jeszcze raz - POMOGŁO ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi