malencjusz Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam chciałbym zamontować halogeny do swojej megane, wersja 1.6 RT z `96. I tutaj mam pytanie czy trzeba dokonywać jakiś modyfikacji w układzie elektrycznym (przekaźniki, kable itp). Mam zaślepki w zderzaku i szczerze mówiąc nie wiem gdzie szukać jakiegoś miejsca do podłączenia. Mam możliwość kupna halogenów z rozbitka z wiązką tylko gdzie ją podłączyć? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Lewa manetka, ale ją prawdopodobnie też musisz wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malencjusz Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 manetke mam przystosowaną (tak mi się wydaje), mam 1x przeciwmgielne przednie, 2x tylne. Czy to oznacza że moge spoojnie zakładać halogeny bez żadnych przeróbek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Skoro masz manetkę to powinieneś mieć chyba też okablowanie, albo manetka już była wymieniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Tak, jak masz manetkę to instalacja już powinna być. Często bywa tak, że jak komuś "zaiwanili" lampki to wkładał zaślepki. Gorzej jak upierniczyli kabelki przy samej "D". Trza będzie odtworzyć. Najpierw posprawdzaj pod autkiem czy gdzieś w okolicach zderzaka nie są podczepione kabliczki. Jak będziesz wyjmował z rozbitak to na wszelki wypadek bierzz z wtyczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malencjusz Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 OK. Dzięki z porady. Halogeny są z wtyczkami więc pozostaje tylko zajrzeć pod zderzak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zajrzyj pod auto z przodu i od razu zobaczysz czy masz tam wyjście na halogeny. Tak, jak masz manetkę to instalacja już powinna być. Często bywa tak, że jak komuś "zaiwanili" lampki to wkładał zaślepki... Orginalnie w wersji RT nie było montowanych halogenów, ale jest szansa że poprzedni właściciel wymontował przed sprzedaża lub tak jak już ktoś napisał halogeny w inny sposób zmieniły właściciela druga możliwość to że ktoś wymienił przełącznik zespolony i akurat trafił mu sie w wersji z halogenami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Orginalnie w wersji RT nie było montowanych halogenów Jak to nie było Właśnie w tej wersji oryginalnie były - sam taką miałem na dodatek z całą elektryką i klimą ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Może na przełomie lat coś sie zmieniło, w mojej RT 00': el.lusterka, el.szyby: przód, ABS, wspomaganie, C.Z., komputer, 4xPP, klima, imobilaizer A halogonów nie i na przełączniku włącznika też brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Moja RT 99 posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Moja RT 96 tez posiada halogeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekb351 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Orginalnie w wersji RT nie było montowanych halogenów moja megi RT tez ma orginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszu Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 ja mam RN '98 i wlasnie manetke ojciec wymienil jakis czas temu bo polamal i wzial akurat taka z halogenami przednimi, a ja teraz dokupilem sobie owe halogeny i chce je zamontowac. jak uwazacie, lepiej jest wyorać sobie dziurwę w desce i wrzucic jakis inny wlacznik czy bawic sie z ciagnieciem instalacji do tej manetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 A może masz instalację, ale dochodzi np tylko do skrzynki bezpieczników. Ja pobawił bym się z oryginalnym włącznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszu Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 na bank musze ją otworzyc i zobaczyc co tam ma za zaślepkami, niczego nie bede robil pochopnie. jak bedzie mozliwosc to wrzuce nowe oczka pod tą manetke ktora juz mam. dzieki za rade [ Dodano: 2007-09-02, 16:45 ] juz zamontowalem dodatkowe oczka do megusi, co lepsze nie zaden dodatkowy wlacznik tylko normalnie legalnie do wlacznika przy kierownicy (wlacznik z halogenami przod, nieoryginalny, ze szrotu, wszystko pasowalo). wkrotce zamieszcze zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi