Prezes Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 A nie prościej będzie od starego właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 A jeśli stary właściciel go nie ma? A auto było 2 lata temu sprowadzone z niemiec. Nie mam nawet oryginalnej instrukcji obsługi, także żadnej książki serwisowej a tym bardziej tego kodu. Pozostaje ASO za 100 zł. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin73 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Napisał ktoś wyżej o alarmie więc zapytam: jak wyłączyć alarm zakupiony w 1998 roku razem z meganką włąsnie wtakim przypadku jak uszkodzenia zdalnego steroania w kluczu. Otworzyłem maskę i na centralce z alarmu nie mam wyłącznika. Jakież było moje zdziwieniejak otworzyłak zaślepkę w schwoku i tam... pusto. Jak to uczynić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 A ten alarm jest fabryczny czy zakładany w jakimś warsztacie specjalizującym się w zakładaniu alarmów? Wydaje mi się że to decydująca sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin73 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 oryginalny cobra zakupiony razem z autem przy kupnie tego auta jako nowe w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zaraz zaraz. Oryginalny to taki który montują już na taśmie produkcyjnej samochodu. A Twoja Cobra jest prawdopodobnie zamontowana przy kupnie samochodu w salonie Renault. A jak zamykasz samochód z pilota (central zamek) to uruchamia się wtedy od razu alarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja mam cobrę i jest zintegrowana z centralnym (jeden przycisk w kluczyku). Wyłącznika alarmu nie posiadam (chodzi o wyłącznik centralki alarmowej). Mogę natomiast odpowiednią kombinacją wyłączyć detektor ruchu w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin73 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ziolo: tak alarm uruchamian i dezaktywuję poprzez pilota w kluczyku otwierając lub zamykając auto. Dla mnie jak kupuje nowe auto z alarmem w salonie to jest on orginalny. Nie wnikam i też się na tym nie znam czy jest różnica między oryginałem zamontowanym na taśmie, w salonie i tak wogóle nie znam sie na procedurze i zwyczajach Renaulta w zakresie montowania alarmów. Oryginalny to dla mnie taki, który kupiłem w salonie razem z autem a nie montowałem go osobno na własną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Tak więc może być problem. Ja w swojej mam wyłącznik w schowku. Gdy go nie ma sprawa jest dziwna. A jeśli masz uszkodzone to sterowanie w kluczyku to co z alarmem? Włączasz go czy nie? Co w ogóle z tym robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin73 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Na szczęście klucz przesta działać jak auto było otwarte i alarm wył. Więc ...pozostał wyłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Chociaż tyle. Ale nie możesz naprawić pilota? Ewentualne koszty: baterie: 10zł, kod do kluczyka: ok. 100zł, programowanie kluczyka: ok. 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majszunio Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 to mam pytanie, jak wylaczyc imo w renowce , jest w ogole taka mozliwosc ??? zapodzialem kluczyk i zostal mi tylko jeden , nie wiem czy to kluczyk orginalny ale zgubil kod, czy to warsztatowy, ale chyba ten pierwszy ze wzgledu na to ze ma baterie itd , wyglada jak ten orginalny, ale zeby go zakodowac czy dorobic musze dojechac do serwisu a niestety nie otworze auta z kluczyka tylko z zamka w drzwiach wiec go nie odpale, stad powrot do mojego pytania czy jest mozliwosci wylaczenia tego imo kody by odpala bez i bym mogl zamknac otwierac drzwi z zamka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Jak znasz kod do swojego autka to odpalisz go wprowadząjc kod ręcznie. Jak nie masz kodu to musisz go zdobyć w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majszunio Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 nie mam kodu , a jak go zdobyc na podtsawie czego w ASO ?? przeciez autem nie dojade , ale ok wolbym zmienic wszytsko tylko go musze odpalic czyli odlaczyc jakos imo na tym mi zalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 a jak go zdobyc na podtsawie czego w ASO Na podstawie dowodu rejestracyjnego auta, stwierdzającego ze jestes jego włascicielem, podadzą Ci kod w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi