rafi_bydgoszcz Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam, Brat ma Scenica 2004 r 1.9dCi i problem z rozładowującym się akumulatorem. Podszedł rano do samochodu i nie odpalił. Sprawdziłem napięcie na aku, było 3 V !!! Sprawdziłem ładowanie, jest ok. Podpiąłem amperomierz aby sprawdzić pobór prądu w stanie spoczynku i ku mojemu zdziwieniu wynosi prawie 2A ! Posprawdzaliśmy wszystkie lampki, nic w wewnątrz się nie świeci. Wyciągaliśmy bezpieczniki, które są pod maską i to samo. Nie udało nam się dojść do bezpieczników 20-30 A, bo są za głęboko osadzone w skrzynce. Może to ma znaczenie, ale pojawił się komunikat o hamulcu ręcznym "Handbremse Fehlfunktion", choć działa hamulec prawidłowo. Może to on jest winowajcą tego ogromnego poboru prądu? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Przy rozładowanym akumulatorze często pojawia się komunikat o błędzie hamulca automatycznego i nie jest to związane z faktyczną usterką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavick007 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 a jak usunąc ten komunikat Service i P. ostatno znajomy coś poklikał i przeszło (nie miał komputera nie podłączał) tak jakby istniały jakieś kody (przyciski karty + obsługa kompa) jak ktoś wie to poprosze o porade jak to usunąć Problem pojawił sie po wyciągnięcku akumulatora mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 pierwsze primo - trzeba mieć sprawny akumulator drugie primo - spróbujcie rozłączyć wtyczki pod fotelem kierownika. jak nie pomoże to niestety tylko CLIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi