gojgien Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 ja mam taki mail do spamu przeznaczony A jesteś pewien, że ta 20 co kliknęła na Twoją prośbę tez takie posiada ;) A może podali te, z których najczęściej korzystają na co dzień ;) Zapewne teraz bedziesz miał od nich zapewniona dozgonną wdzięczność. hehehe ;) Zresztą, choćby nawet takie podawali, to tu nawet nie jest ważne czy to specjalne konto dla takich stron, ważne że adres jest czynny (co jest potwierdzone odebraniem swojego PIN-a, i następną rejestracją kolejnego chętnego) Już na samej bazie takich adresów można niezłą kasę ukręcić. O teoretycznie możliwym podwyższeniu ruchu w sieci, a co za tym idzie następnym zatykaniu łączy spamem już chyba nie muszę wspominać. A potem mamy pretensje, że Net jest ślamazarny. Sami sobie to "załatwiamy". Polecam pod rozwagę nim się weźmie udział w takich darmowych akcjach, łańcuszkach szczęścia i podobnych pierdołach. U mnie zawsze takie coś ląduje w koszu, choćby cel był nie wiem jak szczytny. Robię za filtr w tym temacie i nie rozsyłam dalej co przypadkowo w moją pocztę wpadło. Zresztą, ja nie jestem oblatany w te klocki, piszę to na podstawie tego jak to widzę i jak ja bym to wykorzystał zaczynając taką akcję. Więcej zapewne w temacie powiedzą koledzy obcujący na co dzień z technologiami IT. Ps. W Chinach ponoć za loda spodnie Ci zrobią, tu za paczkę (kartonik) słodyczy na spam się narażać ;) NIGDY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Techniacz, spoko, ja tez podałem spamowego maila, więc luzik 8-) Poza tym, też mi się nie chciało wierzyć w darmowe skittlesy, bo reklamę by puścili w TV i na necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 co do spamu- na moją pocztę przychodzą takie maile z USA, Chin, Niemiec i reszty świata- nawet nie wiedzieć skąd mają mojego maila 8-) ale cóż raz byłam głupia i to za pierwszym razem otworzyłam jedną z tych wiadomości bo był jakiś tam załącznik. Co się okazało tekst był napisany przypadkowymi literami, liczbami i znakami, w załączniku jakiś tam clipart a na komputerze...no cóż wirus który zjadł wszystko co na dysku D i zwolniony system (otwierał się 15minut a żeby otworzyć jakikolwiek plik-20min) 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi