tomekj81 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 witam. ostatnio zaczęła mi mocno parować przednia szyba. nie wiem dlaczego tak sie dzieje w zime było wszystko wporządku a teraz po wymianie filtrów powietrza i kabinowego tak sie zaczęło dziać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 czy wspomagałeś się klimą w deszczach ostatnio? Jak tak to normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekj81 Napisano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 tak używałem klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 wyłączając zapłon z klimą tuż przed postojem skrapla się na ściankach schłodzone powietrze, stąd zaraz po ponownym odpaleniu sporo wilgotnego wew i na szybach. Ja na krótkich odc.wcale nie używam klimy a przed planowanym postojem wcześniej ją wyłączam aby wysuszyć (wyrównać temp.) dolotów. W przeciwnym wypadku pozostaje używanie klimy non stop. Poza tym częste odkurzanie auta oraz gdy tylko aura pozwala suszenie wnętrza na postoju. Przy obecnej pogodzie tapicerka ssa sama z siebie wilgoć z powietrza. Oczywiście upewnij się, że klapkę obiegu wew.masz w pełni sprawną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majonez1970 Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 to też tak nie do końca, ja u siebie w czasie deszczów ostatnio tez wspomagałem się klimą i nic nie paruje, sprawdził bym czy przypadkiem nie ma wilgotnej wykładziny na podłodze albo wilgoci w schowkach w podłodze z przodu, być może są zapchane odpływy z podszybia i woda spływa do kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABCMegane Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Mam pytanie, dziś po dłuższym używaniu klimy zauważyłem, że mokre są nawiewy. Czy to jest normalne? Będę zobowiązany za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnTurek Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 czy przypadkiem nie ma wilgotnej wykładziny na podłodze albo wilgoci w schowkach w podłodze z przodu, być może są zapchane odpływy z podszybia i woda spływa do kabiny U mnie właśnie to było powodem. Najprościej jest otworzyć schowek w podłodze pasażera i zobaczyć czy nie ma tam wilgoci - przyłożyć rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts