voyteac Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Hej, słyszał ktoś o akcji serwisowej dla M3? Takie jak Toyota pedał gazu ;) Pozdrawiam, Wojtek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Witam. Nie wiem czy o to chodzi, ale wczoraj byłem w serwisie ( brzeczał tłumik-ocierał o osłonę termiczną-naprawa chwila czasu) i sprawdzali mi sprężyny zawieszenia. Przy wprowadzaniu VIN-u komputer wyrzucił też mój samochód do sprawdzenia. Wszystko ok Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Ja mam swojego Scenica III ( przebieg 250 km) od tygodnia i dzwonili do mnie żebym podjechał w najbliższym , możliwym czasie na serwis bo coś muszą sprawdzić. Nie chcieli jednak powiedzieć co konkretnie. Ponoć jakaś drobnostka. Będę u nich ( Nawrot- Długołęka) w poniedziałek to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bblack Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Ja mam swojego Scenica III ... Będę u nich ( Nawrot- Długołęka) w poniedziałek to dam znać. Też mam takiego w posiadaniu od niedawna. ;) Do mnie nikt nie raczył zadzwonić,więc czekam na Twoje info. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 No i po sprawie. Ponoć są dwa rodzaje wezwań serwisowych w ramach akcji naprawczych. Oczywiście wiele zależy od numeru VIN i daty produkcji auta. Jedna dotyczy jakiejś ,,spinki,, mocowania sprężyny przedniego amortyzatora , a w drugim przypadku (u mnie ) sprawdzają napinacze pasów bezpieczeństwa. Takie informacje dostałem od pana serwisanta. W sumie operacja trwała godzinę i raczej nic nie było wymieniane. Panowie ( 4 ? ) sprawdzili coś przy pasach i tyle. Mam nadzieję , że na tym się skończy. W sumie autko ma dopiero 400 km tak więc chyba za wcześnie na komentarz dot. eksploatacji ale ogólnie to jestem zadowolony , szczególnie z silnika 1.4 TCe. Naprawdę daje radę i moim zdaniem jeździ się nim jak dobrą dwulitrówką. No i ta cisza w aucie - bezcenna. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 mój tata był na przeglądzie laguny z 2008 roku.... też mu coś przy pasach grzebali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert63 Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Zadzwonili do mnie z serwisu w sprawie akcji serwisowej MEGANE III. Chodzi o sprężyny w zawieszeniu. Ale jak spytałem o szczegóły to nic nie chcieli powiedzieć. Tajemnica. :-? Na stronie internetowej Renault oczywiście żadnych informacji. Jadę w przyszłym tygodniu i zobaczymy co jest. Samochód jest z marca 2009 1.5 dCi 105 KM. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korjo Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Wczoraj zapisałem się na wymianę oleju ASO między przegladami (po 45 000). Pani powiedziała: "że świetnie się składa bo jeat akcja przywoławcza, a pompa wysokiego ciśnienia w moim samochodzie wymaga regulacji". Nie wiem czy jak bym nie wymieniał oleju to też by mnie też wezwali, czy poczekali by do 60 000 km. Termin wymiany oleju jest w najbliższy poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Z tym pedałem gazu to wcalenie jest zabawne bo mi sie przyciął 2 razy!! zgłosiłem to do Renault Polska. Po wizycie i rozmowie z serwisantem doszedłem do wniosku ze wpierw sam oczyscze go spręzonym powietrzem, a następnie lekko przesmaruje białym smarem, zamist placić za to samo 110zł. Narazie jest OK więc przyjmuje że moglo dostać sie tam jakieś zabrudzienie.... Edytowane 29 Stycznia 2013 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jak ja byłem na jakimś przeglądzie w ASO , to w ramach akcji serwisowej było coś robione z jakąś wiązką przewodów, żeby się nie uszkodziła w czasie eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 tak to standardowa akcja serwisowa w M3 phI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Dzisiaj słyszałem a akcj serwisowej aut 2012 - 2016 nadmiernie pijących oliwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi