zadek07 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam Jestem nowy na forum, gdyz moj znajomy ma problem z predkosciomierzem scenic z 2001roku. Predkosciomierz skacze podczas jazdy od 0 do 20 km/h niezaleznie ile sie jedzie. Licznik kilometrow dziala poprawnie, obrotomierz rowniez. Gdzie szukac przyczyny takiego zachowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patriota Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 prawdopodobnie czujnik od predkosciomierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_r_z_e_m_o Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Poczytaj o problemach z licznikami. Zmień opis z profilu masz Scenica I PhII a nie Scenica II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadek07 Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam Poczytalem troche o problemach z licznikami lecz dalej mam kilka pytan. Czy w tym modelu jest czujnik predkosci na skrzyni biegow? Czy predkosc jest branan z czujnikow abs-u? Czy jezeli czujnik predkosci by byl walniety to czy licznik by naliczal kilometry? Czy da sie jakos sprawdzic silniczek w liczniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michu69 Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Ja u siebie czujnika nie znalazłem (rocznik 2000). Jeżeli nalicza kilometry, być może padł sam silniczek (ja miałem tak u siebie). W wersji z kompem można zrobić test liczników. Ja kompa nie mam, więc wyjąłem całą "szafę", zdjąłem osłonę i sprawdziłem jak obraca się wskazówka. Jeżeli obrotomierz działa, to na jego podstawie można ocenić stan silniczka prędkościomierza - powinien obracać się porównywalnie, bez zacięć. Jeżeli się zacina, wymienić silniczek. Przed wymianą zaznaczyć położenie spoczynkowe wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolszak Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Witajcie, mam od dziś scenica, musze w nim wymienić impulsator (100%, że jest uszkodzony), mam już nowy, podajcie tylko małą informacje, czy skrzynie w scenikach mają impulsator z blokadą (zawleczką u dołu jak w Megankach). Nie chciałbym urwać starego impulsatora dokonując próby demontażu. Pozdrawiam Karol Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez kolszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_r_z_e_m_o Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Jest tak samo, czyli jest zawleczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolszak Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts