peys Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 po wymianie oleju i filtrow i skasowaniu komunikatu o wymianie oleju wyskakuje teraz to -pas de message memorise . wyczytalem ze to kom. o braku zapisu danych. o jakie dane chodzi i jak zapisac zeby sie ten komun. nie pokazywal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majonez1970 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 chyba raczej - nie ma zapamiętanych wiadomości - znaczy że wszystko w porządku, tego nie wykasujesz ponieważ jak masz jakąś usterkę to zamiast tego pokaże się napis co jest bee, a tak z innej beczki jeżeli masz phII to możesz chyba zmienić język w kompie na nasz, ojczysty, łatwiej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peys Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 tylko , ze nie mialem tego przed wymiana o;eju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 No to teraz masz ;) I to jest prawidłowo. Przedtem nie mogło być tego komunikatu bo był komunikat o konieczności wymiany oleju, jeden by przeczył drugiemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fido28 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Taki sam komunikat zaczął mi sie wyswietlać.Nie jestem ekspertem jesli chodzi o jezyk francuski ale wyczytałem z intstrukcji(mam skan w jezyku polskim)że komunikat PAS DE MESSAGE MEMORISE trzy znaczenia.Jedno informuje o ogrzewaniu foteli,drugie o automatycznym włączeniu reflektorów lub trzeci -komunikatem o jakichś nieprawidłowościach w działaniu(koniecznosci kontroli wtrysku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Wszystkie trzy znaczenia chybione. Ten komunikat to informacja o braku błędów, nieprawidłowości etc. Jeśli pojawi się jakaś usterka, to komunikat o niej informujący, będzie wyświetlany właśnie zamiast tego PAS DE MESSAGE MEMORISE. Łatwo to sprawdzić. Wyłączcie automatyczne wł/wył świateł. Informacja o tym, będzie wyświetlana zamiast tego komunikatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fido28 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Wszystkie trzy znaczenia chybione. Lewy ,jeśli chcesz podeslę Ci skana z oryginalnej instrukcji.Tez jak to czytałem to strzeliłem karpia, bo to co piszecie o tym komunikacie, a to co wyczytałem tam własnie to wieeelka rozbieżność a ja przecież z palca sobie tego nie wyssałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 fido28, a tak na prosty rozum. Jak komunikat "Nie ma zarejestrowanych wiadomości" ma się do tego co napisałeś wcześniej. ;) Lewy, ma rację i tego się trzymaj. ;) Obyś nigdy nie widywał innych ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 fido28, prawdopodobnie w instrukcji o której piszesz, jest napisane, że w/w komunikat występuje (w tym właśnie punkcie wskazań komputera pokładowego) wymiennie z: komunikatem o wyłączonych światłach automatycznych, włączonym ogrzewaniu siedzeń lub jakimś błędzie. Tak włąśnie to wygląda. NIe znaczy to jednak, że w/w komunikat ma kilka znaczeń. Każdy z wymienionych komunikatów wyświetlany jest innym tekstem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fido28 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Lewy zwracam honor. ;-) Przeczytałem jeszcze raz co tam napisali i ...umknęły mi dwa bardzo ważne słowa zmieniajace cały sens.CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM SIĘ KŁĄNIA:-)Przyznaje napisałem niedorzecznosci.SOOORKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi