Lewy Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 A no, rzecz w tym że sam je rysowałem (przerabiałem z projektów DrNO) i nie mogę sie zdecydować jak przerobić docelowy skan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss87 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ja bym widział coś takiego: powiększone liczby na prędkościomierzu ... 40 -60 -80 -100 -120... a nie tak jak jest w oryginale czyli ...90-110-130... i czerwone pole od 4,5k w obrotomierzu wyskalowanym do 7k, [pod diesla które mialy 7k wyskoalowane] Niestety nie mam zdolności więc sam tego nie zrobie , ale jak by się komuś chciało byłoby fajnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Czy dCi wychodziły z obrotomierzami wyskalowanymi do 7k? Wydawało mi sie, że miały do 5k. Póki co, ostateczna wersja do druku, wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 co mam powiedzieć w drukarni żeby było profi wykonane? Jakiś specjalny materiał? metody drukowania ? żeby nie wyszła totalna porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Projekt w ślimaczym tempie podąża naprzód. Niestety, nadal nie wiem jaką metodą zostanie wykonany. Prawdopodobnie, bedzie to łączenie druku laserowego oraz solwentowego lub ploterowanej folii. Robię rekonesans, a w tzw. miedzyczasie powstała wersja beta nowych zegarów. Na szczęście ją wykonałem, bo kilka rzeczy musi ulec poprawkom. Tak to się na dzień dzisiejszy prezentuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eseli Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 W tym tygodniu oddaje do drukarni na sitodruk projekt tarcz. Chętni na tarcze pisać - koszt 30 zł . Obrotomierz na 5 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Tylko te z 5k będziesz drukować, czy będzie również szansa na tarcze 7k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Panowie, oficjalnie ogłaszam, znalazłem w Krakowie firmę, w której bez problemu wydrukują nam te tarcze. Koszt jest głównie uzależniony od ilości projektów. Wstępnie jeśli byłyby to 4 projekty, np po dwa dla 5000 i dwa dla 7000, druk 20szt., plus sztanca do wycinki blatów, całkowity koszt ~1200zł, to jest 60zł/szt. !!! :D Firma profesjonalnie działa również w branży motoryzacyjnej, choćby od dłuższego czasu wykonuje różne rzeczy dla Scani :D :D Dodan, że na samej sztancy można oszczędzić 400zł i zastąpić nożyczkami i pewną ręką. Wtedy przy założeniu 4proj., 20szt, cena: 40zł/szt. Teraz dwa pytania: 1. Kto by chciał, proszę o zgłoszenia. 2. Ile projektów, proszę o takowe. Projekty sądzę, że zostały by poddane głosowaniu i wybierzemy parę do druku. Można by tez zamienić sztanca>2proj. Wyjdzie podobna cena okolo 60zł/szt. Daję wam dwa tygodnie (do 8.czerwca) na przemyślenie sprawy, propozycje, sugestie, ogólnie dyskusję. Potem tydzień na głosowanie. Następnie ja będę potrzebował tydzień, maks. dwa, na konwersję waszych projektów na projekty do druku zgodne z technologią i techniką druku. Sam druk zajmie maks. parę dni roboczych. Czyli na przełomie czerwiec/lipiec tarcze mogłyby zostać wysłane do zamawiających w tekturowych pudełkach, żeby zabezpieczyć przed zniszczeniem. Sądzę, że razem z opakowaniami, koszt wysyłki zamknie się w 10-15zł (pewnie przesadzam, ale lepiej potem się miło zaskoczyć :D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doop Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Hmmm... ładne , muszę chwilę pomyśleć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 pecado kce: 1* 5k-5d; wyciete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Hmmm... ładneProjekt jeszcze zostanie dopicowany Niedługo powinny się pojawić jakieś "produkcyjne wersje" bez błędów jakie są w powyższych projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 W końcu projekt został wykonany. Nie wygląda bosko, na pewno nie zostawię go tak do końca bo nie jest idealny, ale jeszcze się go dopracuje Teraz trochę nie do końca pasuje mi te niebieskie podświetlanie ekranu, ale to już i kwestia gustu i w sumie diód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Widzę, że borykasz sie z tym problemami co i ja, czyli prześwitywanie czarnej folii. U mnie dopiero 3 warstwy złączone jedna na drugiej, dają dobry efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Jak widać - tak Zastanawiam się, czy nie oddać tego do profesjonalnej drukarki, lub w inne miejsce, gdzie byłaby możliwość wydrukowania tego tak, co nie będzie problemów z prześwitywaniem itd. Mam jeszcze drugi problem - zbyt słabo widać zielone kontrolki, w nocy w miarę ok, ale w dzień kontrolki świateł mijania, czy kierunkowskazów kompletnie nie widać na zegarach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Tak. To drugi problem. U mnie czarny 70% prześwituje w miarę OK. Lepiej prezentuje sie 60%, ale ikonki wtedy sa za bardzo widoczne w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi