snap Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 co ales palnal, po co malujesz bezbarwnym drzwi po lakierowaniu baza ? chyba zeby nablyszczyc, pozniej to polerujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Lakiery są błyszczące, matowe, półmatowe, do wyboru. W zależności od tego, co chcesz osiągnąć, stosujesz odpowiedni lakier. Fakt, błyszczące są najpopularniejsze, ale nieładnie tak wpierać tym niebłyszczącym, że nie istnieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 matowe oczywiscie istnieja, jak nie ma na sklepie, to zwykle mozna zamowic. ja z tego co na razie sie dowiedzialem to tak 1. jest taka folia jak oryginalna, sluzy zwykle jako okladka frontowa do bindowania 2. mozna zrobic sitodruk, lecz koszty sa spore. samo przygotowanie matryc pod jeden tylko wzor tarcz to ponad 300zl 3. przy trzech kolorach (czarny, bialy, czerwony) jedna tarcza to 30zl (10zl - kolor) mozna obciac koszty, zastepujac biala farbe, biala folia samoprzylepna od spodu, wyplotowana wedlug wzoru, to mam juz tez gotowe ale sa problemy. wszedzie gdzie sie dowiadywalem powiedziano mi, ze: 1. na tym pleksi farby sie nie trzymaja. luszcza sie :/ 2. nie mozna ciac takich plastykow, odgorny zakaz, gdyz przy cieciu tego materialu pojawiaja sie substancje rakotworcze :/ z obliczen wyszlo, ze przy 4 sztukach cena za jedna tarcze wyjdzie okolo 90zl, 8szt - 45zl/szt. przypominam ze to jest tylko jeden wzor, czyli np bez wyswietlacza na srodku, 7k rpm. mozna by sie ograniczyc i robic tylko dwie wersje na 5k i 7k, jedynie wersje bez wysw., a w razie potrzeby tylko wyciac otwor na srodku (bez roznicy wizualnej dla usera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 To mnie troche zmartwiles (chociaz w zasadzie tego sie spodziewalem, nawet mowilem Ci, ze takie rzeczy drukarnie robia raczej hurtowo)... Pozostaje ploter tnacy. Wyciac na nim czarne tlo na grubej czarnej matowej folii i na pleksi naklejac najpierw biale elementy, potem czarne tlo.... Swoja droga u mnie w tej chwili te ikonki ktorych ma byc niewidac sa mniej widoczne niz w orginale! Mysle, ze opcja z sitodrukiem odpada, bo nie wierze, ze dogadamy sie do jednego wzoru (a wlasciwie dwoch - 5k i 7k). Sam mam 3 rozne wzory i dlugo nie mogle sie zdecydowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 moze mi ktos napisac jak sie nazywa czcionka z RS'a? w sensie ta ktorej uzywaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Chaerilidae [ Dodano: 2008-01-08, 18:09 ] Zmienilem podswietlenie - foto w tym temacie: [HOW TO] zmiana podświetlenia zegarów - MII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 na początku podziękowania dla jazela&DrNO lub DrNO&jazel jak kto woli ( żeby żaden z nich nie poczuł sie urażony ) u mnie wygląda to tak: mam 2 wersje tzn na jednej są bardziej intensywne kolory, druga jest bardziej blada podczas montażu zobaczę która lepiej wygląda, może będzie tak jak u jazela czyli jedno na drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 kurde... co do mnie zaczyna sie sprawdzac powiedzenie: "szewc w dziurawych butach chodzi", choc u mnie to bardziej nawet "bez butów"... postaram sie sam tez swoje druknac. przynajmniej testowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Wstrzymaj sie Dr z tydzien, moze bede mial do tego czasu wersje wycieta ploterem - porownasz jakosc... Narazie sie zloszcze, bo nie moge ustawic wskazowek tak jak byly :evil: :evil: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 nie moge ustawic wskazowek tak jak byly u mnie jest tak samo ustawiam wskazówki na poprzednie miejsce, zapalam samochód i same sie korygują ( oczywiście źle ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 ja juz mam wprawe w przewidywaniu pozycji za duzo sie z tym bawilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Jazel, dlaczego na wyświetlaczu otwartych drzwi świeci tylko lewa strona ? Nie wiem jak w innych MII ale u mnie obojetne które są otwarte świecą wszystkie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Jazel, dlaczego na wyświetlaczu otwartych drzwi świeci tylko lewa strona ? bo mial lewe otworzone ? u mnie jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Dokladnie - ja mam w tym miejscu LCD i w zaleznosci od tego ktore drzwi otwrate - te sie swieca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 A ja co mam... folie i żarówkę ? ej zaczyna mnie to irytować, ma ktoś tak jak ja czy mam poprostu coś zepsute. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi