Bazyl361 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witam jestem użytkownikiem Megane II 1,6 z 2004roku i mam z nią problem. Podczas porannego odpalania lub po pracy coś tarabani przez kilka sekund pod maską jak mniemam z prawej strony,nie jest to rozrusznik bo jak już odpali to dopiero zaczyna tarabanić i przestaje potem mogę zgasić, odpalić ponownie i nic jest normalnie ,podczas jazdy też się nic nie dzieje. Jestem dość zaniepokojony tym faktem bo tarabani dość głośno. Jeśli ktoś wie co to za cholerstwo to proszę o pomoc. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejus1982 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Zapewne Koło Zmiennych Faz Rozrządu - typowa dolegliwość w tym silniku. Poczytaj o tym na forum. Szybko odpowiem, że koszt jest całkiem spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazyl361 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Nie sądzę koło już było wymieniane ,a objawy były zupełnie inne wtedy nic nie tarabaniło świeciła kontrolka SERWIS i auto co jakiś czas gasło,a teraz nic więcej się nie dzieje oprócz tego walenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Nie sądzę koło już było wymienianeto o niczym nie świadczy.Mogłeś kupić KZFR złej jakości,ktoś coś spartolił przy wymianieitd...zresztą nic nie ma dożywotniej gwarancji ;-) objawy były zupełnie inne wtedyja przeglądając tematy o KZFR na forum natknąłem się właśnie na takie objawy jak Twoje-właśnie tarabanienie po rozruchu silnika przez kilka sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazyl361 Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 No to se poczytałem i chyba to jednak KZFR to bardzo nie dobrze pierwsze koło miałem wymieniane 3 lata temu miesiąc po gwarancji w ASO sprawę załatwiłem przez DKK (dział kontaktu z klientem) kosztowało mnie to 90pln ale teraz już tak słodko nie będzie. Jednym słowem KZFR to badziew. [ Dodano: 2010-06-22, 21:18 ] Jestem już po wymianie KZFR, ASO wyliczyło po wszelkich rabatach 2200 pięknie im podziękowałem i zacząłem szukać taniej aż znalazłem. ASO chciało wymieniać połowę silnika a okazało się że można koło zdjąć naprawić (za ułamek tej kwoty) założyć ponownie i odjechać z wielkim waflem na twarzy. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts