kryst111 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam! Mam problem z tylnym zawieszeniem, gdy jade po nierówno�iach lub wjade w dziure to mam wrażenie że tył auta jest niestabilny i tak jakby nim lekko rzucało. Co to moze być za przyczyna? byłem na zbieżno�i i niby jest wszystko OK. Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 amorki do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst111 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Na 100 %? miałe podobnš sytuacje, czy sie po prostu znasz na tym? Dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Takie objawy jakie opisujesz wskazują głównie na amortyzatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 jedź do SKP to Ci sprawdzą stan amortyzatorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave37 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Spokojnie nic sie nie dzieje.To w megankach II normalne.Tak jest tylnie zawieszenie ustawione.Po prostu czuc jak tył uskakuje na boki najbardziej na jakis poprzecznuych uskokach.Przy wiekszych predkosciach moze to byc niebezpieczne dla słabego kierowcy.Na ten problem zwrocił uwage MOTOR kiedy testowal meganeII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniek Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 dla pewnośći możesz sprawdzić tylną belkę czy nie jest wybita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Spokojnie nic sie nie dzieje.To w megankach II normalne.Tak jest tylnie zawieszenie ustawione.Po prostu czuc jak tył uskakuje na boki najbardziej na jakis poprzecznuych uskokach.Przy wiekszych predkosciach moze to byc niebezpieczne dla słabego kierowcy.Na ten problem zwrocił uwage MOTOR kiedy testowal meganeII. potwierdzam u mnie to wyglada podobnie, choc tragicznie nie jest, trzeba sie przyzwyczaic bo jak to mowia w ASO "ten typ tak ma"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Faktycznie dziwne uczucie - pierwszy raz jak mi sie to zdarzyło wystraszyłem się, zatrzymałem auto i sprawdzałem czy mam dokręcone tylne koła. Potem na warsztat sprawdzic zawieszenie i wszytko było ok. Później dowiedziałem się ze to norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 ja tam swoja megi znam na tyle ze umiem to opanowac i w sumie nie zwracam na to w ogole uwagi... ale potwierdzam jest to norma, od nowowsci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Ostatnio jadąc w koleinach w deszczu przy 120-130 w zakrętach już mrugało ESP! Renault nie popisało się tylnym zawieszeniem będąc liderem w sprawach bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Panowie załóżcie sobie na tył amory koni sport z regulacją twardości i problem zniknie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 albo od razu zestaw na 4 łapy hydroaktywnego zawieszenia z A8... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Ostatnio jadąc w koleinach w deszczu przy 120-130 w zakrętach no no na 2 kolach jeszcze Renault nie popisało się tylnym zawieszeniem będąc liderem w sprawach bezpieczeństwa mozesz byc ich kierowca testowym np przy crash testach a pozniej jazda 130 po zakretach w deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Na suchej w te zakręty (a raczej długie łuki) idzie wejść duzo szybciej. Wczesniej przed meganką jeździłem nową polówką i meganką średnio o 20km/h szybciej można się przemieszczać w tych samych zakrętach. A polówka tez miała trzymające kapcie 215/40 ZR17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi