wopa Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 10 dni temu ratowałem w nocy kotka po wypadku. Kot miał uszkodzony kręgosłup. Przewoziłem go w pudle do wterynarza. Niestety musiał być uśpiony aby się nie męczył. Na następny dzień okazało się, że tylna kanapa śmierdzi moczem kocim. Robiłem różne cuda i nic. Chociaż ostatnio zanotowałem sukces, ale nie chce sugerować. Prosze o sposoby usuwania zapachu, a przy okazji innych zapachów także. Na poczatek rada na przyszłość dla podobnych do mnie: nigdy żadne pudło. koniecznie coś co nie przepuszcza cieczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 wopa, czytałem że kawa pod kanapą dobrze wciąga przykre zapachy, ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Jak się w Scenicu wylało mleko w schowku podłogowym to wrzuciłem pochłaniacz zapachów do lodówek i dużo pomógł, już nie czuć smrodu. Oczywiście wszystko wyprane mydłem, żeby plam nie było. Szukam jeszcze na innym forum, było coś o usuwaniu plam za pomocą cytryny, jak znajdę opis to dołączę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Wyparać odkurzaczem piorącym. Środki chemiczne stosowane do tego typu sprzętu doskonale usuwają zapach. Najtańsza opcja to wynająć odkurzacz np. w komforcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 czytałem że kawa pod kanapą dobrze wciąga przykre zapachy, ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.tak...świeżo zmielona i rozsypana na jakimś talerzyku potrafi usunąc naprawdę przykre zapachy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Należy pozbyć się żródła smrodu w tym wypadku moczu. Co z tego, że smrodek zmaleje jak siuśki zostaną. Równie dobrze można posmarować sobie pod nosem maścią mentolową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 antonescu, założyłem w swoim poprzednim poście,że fotel został juz wyprany ;-) Z doświadczenia wiem,że po wypraniu niestety będzie jeszcze czuć te kocie szczyny :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 w praktikerze jest taki spray za 18.99 do usuwania przykrych zapachów z tapicerek i dywanów. działa wyśmienicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Dzięki za rady. Juz właściwie sobie poradziłem. Na poczatku kolega wyczyscił mi urzadzeniem do czyszczenia tapicerek w samochodzie. Bez efektu. Potem czyściłem płynem do czyszczenia tapicerek w samochodach. Bez efektu. Następnie umieściłem pod tylkną klanapą żel do wc morski na całą noc. Bez efektu. Wreszcie... wymyśliłem. Otóż przelałem kilkakrotnie przez fotel wodę z płynem do płukania tkanin. Jest efekt. Przestało czuć kocim moczem. W miedzyczasie weterynarz powiedział mi, że jak już nie będzie wyjścia należy przelać przez kanapę wodę pomieszaną w stosunku 1:1 z octem a potem po osuszeniu umieścić dobrze świeżo zmieloną kawę w materiałowych woreczkach za siedzenia i pomiędzy siedzenia. Wtedy napewno zapach zniknie. Tego nie próbowałem bo juz nie ma potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 potem po osuszeniu umieścić dobrze świeżo zmieloną kawę w materiałowych woreczkach za siedzenia i pomiędzy siedzenia. Wtedy napewno zapach zniknieDlatego polecałem ten sposób.14 lat doświadczenia w tych sprawach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi