wycior2 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 scenic r.1999 1,6 16v.Nie działają wycieraczki tylne.Masa na silniku jest, dochodzi stałe 12v,słychać załaczenie pod kierownicą -pojawia sie wtedy na ułamek sekundy12v na sterowaniu, ale wycieraczka ani drgnie.Wg schematu sterowanie idzie z modułu 645.Nie moge znależć nigdzie schematu modułu 645 ( moduł kontroli elektrycznej kabiny) Po podaniu 12v na silnik wycieraczki - silnik działa. Proszę o schemat modulu 645 ,lub inne porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 rozkręć najpierw silniczek , sprawdź na kostce czy ma "+" a przy okazji sprawdź czy nie zardzewiała tulejka "w szybie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 wycior2, na połączeniu nadwozia z klapa w gumowej osłonie leci wiązka przewodów i tam masz przerwę na kablu. aby to sprawdzić wystarczy za każdy z osobna kabelek lekko pociągnąć i rozejdzie się izolacja w przerwanym kablu - uzupełnij innym przewodem i polutuj (dobrze zaizoluj połączenia) powodzenia. PS. Przerw może być więcej - ja miałem dwa kabelki przerwane. Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda normalnie a jednak przerwy są wewnątrz izolacji kabla co wyjdzie jak pociągniesz a kabelek. Nie rób zbyt mocno tego bo możesz urwać również i jeszcze cały kabel. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciu69 Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam, od wczoraj jestem posiadaczem Scenic I phII 99r. 1,6 16V /witam się tutaj, ponieważ temat powitań jest zamknięty/. Podepnę się pod ten temat. Nie działa tylna wycieraczka /nie dochodzi do niej napięcie/. Gdzie jest bezpiecznik lub przekaźnik odpowiedzialny za nią? W skrzynce z bezpiecznikami jest pokazany tylko bezpiecznik od przednich wycieraczek, który wsumie jest sprawny /czy on też odpowiada za wycieraczkę tylną?/ Jeżeli tak, to pozostało mi sprawdzanie przewodów czy może być jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciu69 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Ok. A co z moim zapytaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Kolego guciu69, dostajesz pasek za usuwanie wpisów administracji. W swoim poście napisałeś Jeżeli tak, to pozostało mi sprawdzanie przewodów czy może być jeszcze coś innego? Sam sobie udzieliłeś odpowiedzi. Bezpiecznik jest jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciu69 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 ale to jest ten sam bezpiecznik, który odpowiada za przednie wycieraczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 guciu69, przeczytaj wpis nad twoim przywitaniem a wszystko stanie się prostsze - POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciu69 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Sprawdziłem dzisiaj przewody metodą , którą polecił kolego "Tazesz" ale wygląda na to że przewody są całe. Co jeszcze mogę zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Ściągnąć sobie schemat elektryczny z serwera ftp PIKUR-a Przeanalizować przebieg sygnału, następnie miernik w dłoń i szukać, zaczynając od przełącznika wycieraczki przy kierownicy. BTW Tylko nie pytaj jaki jest adres ftp-a, bo dostaniesz następny pasek. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi